Lees pagina voor

3 nieuwe medewerkers van de gemeente Zaltbommel - 25 weken in dienst

3 nieuwe medewerkers van de gemeente Zaltbommel - 25 weken in dienst

Dagelijks zetten bijna 200 medewerkers zich in voor onze gemeenschap. Medewerkers streven ernaar om samen met u te zorgen voor een optimale omgeving om te leven, wonen, werken en recreëren. De werkzaamheden bij de gemeente Zaltbommel zijn divers en uitdagend. Lizzy Sanderson, Yeattem Wong en Tom Rutgers zijn sinds oktober 2023 werkzaam voor de gemeente Zaltbommel. Lizzy werkt als medewerker vergunningen, Yeattem is beleidsmedewerker duurzaamheid en Tom werkt als algemeen medewerker bij burgerzaken.

Geen dag is hetzelfde

Van evenementenvergunningen tot standplaatsen en collecten, Lizzy behandelt een breed scala aan aanvragen. "Geen dag is hetzelfde. Ik woon zelf in Zaltbommel en ik vind het mooi dat ik een maatschappelijke bijdrage kan leveren," vertelt Lizzy. Met Koningsdag in het vooruitzicht zijn er tal van evenementen waarvoor vergunningen nodig zijn en samen met mijn collega’s verwerk ik deze vergunningen”. Met name de laagdrempeligheid binnen de gemeente zorgt ervoor dat je snel met elkaar kunt schakelen: De lijnen hier met het college zijn kort. De burgemeester loopt regelmatig naar binnen om wat zaken te bespreken.”

Grote uitdagingen

Yeattem houdt zich bezig met grote vragen rondom duurzaamheid. Yeattem: “We staan voor veel uitdagingen. We merken nu de gevolgen van de effecten van klimaatveranderingen. Hoe zorgen we ervoor dat we over 25 jaar ook nog een fijne leefomgeving hebben. Meer groen in de wijken is niet alleen fijn voor het beeld, maar ook voor de temperatuur." Yeattem vindt het dan ook prachtig dat er zoveel buurtinitiatieven zijn die samen nadenken over bijvoorbeeld duurzame verwarming van huizen door middel van isolatie of warmtepompen. De problemen die we nu ondervinden zijn zeker op te lossen, maar dat lukt alleen als we echt samenwerken.” Gelukkig staat Yeattem er niet alleen voor en heeft ze veel aan haar collega’s: “Ik kwam echt in een warm bad terecht. Het is fijn om samen te werken met de mensen die hier zitten. Ik heb collega’s waar ik veel van kan leren, die bevlogen hun werk doen en dat inspireert.”

Dagelijkse dienstverlening

Naast dat we bezig zijn met de toekomst, staan we dagelijks voor u klaar als u bijvoorbeeld een rijbewijs, paspoort of ID kaart wilt aanvragen. Tom vertelt enthousiast: “Ik pak onder andere deze aanvragen op zodat inwoners straks weer op pad, op reis of met de auto op weg kunnen. Soms tref je iemand die al op leeftijd is en dan is er niks mooiers om diegene te begeleiden door het hele proces.” Daarnaast is Tom ook betrokken bij de organisatie van de verkiezingen en zit hij in juni op één van de stembureaus: “Op 6 juni zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement en samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat iedereen straks zijn of haar stem weer kan uitbrengen.”

Groepsfoto van 3 medewerkers van de gemeente Zaltbommel voor het gemeentekantoor. Van Links naar rechts Tom Rutgers, Yeattem Wong en Lizzy Sanderson. Links van hen zilveren ballonnen in de vorm van 25.

Van links naar rechts: Tom Rutgers, Yeattem Wong en Lizzy Sanderson (beeld Wendelmoet van der Gugten)