Lees pagina voor

Heijkop’s Houtsnijwerk in Nederhemert

Heijkop’s Houtsnijwerk in Nederhemert - waar ambacht en toewijding samenkomen

Ceel van Heijkop (46) is eigenaar van Heijkop’s Houtsnijwerk en viert dit jaar ook zijn 25 jarig jubileum. “Ik zag in de krant staat dat gemeente Zaltbommel dit jaar 25 jaar bestaat, en ik dacht "wat leuk, ik besta dit jaar ook 25 jaar!’” vertelt van Heijkop met enthousiasme.

Wat begon als parttime werk op zijn zolder, naast zijn baan op de veerboot, is nu uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf. Met opdrachten variërend van Bijbelse teksten in hout snijden tot restauraties van monumentale panden. “Het is een eer om zoveel geschiedenis te mogen restaureren, soms wel tot 300 jaar terug,” benadrukt hij. Van Heijkop heeft aan veel mooie projecten mogen werken, maar één van zijn hoogtepunten is toch wel een kerkorgel voor Urk. “Het is zo bijzonder om samen aan iets te werken waarbij de hele gemeente uitkeek naar het resultaat”, vertelt van Heijkop trots.

Van Heijkop is niet de enige toegewijde ondernemer uit Nederhemert. Hij wijst op het bruisende ondernemerschap in zijn dorp. “Hier hebben we echt een gigantisch aantal eigen ondernemers. Ik hoop dan ook dat iedereen in goede gezondheid zijn werk ijverig mag blijven uitoefenen de komende 25 jaar”.

Ceel van Heijkop in zijn werkplaats. Er staan ook ballonnen die het getal 25 vormen. Ceel van Heijkop bezig met houtsnijden

Ceel van Heijkop in zijn werkplaats (links) en bezig met houtsnijden (rechts). (beeld Wendelmoet van der Gugten)