Lees pagina voor

Het zilveren verhaal van De Eetgelegenheid

Het pand aan de Waterstraat is voor Nancy en Roberto meer dan alleen een restaurant. Zij wonen namelijk ook al 25 jaar, samen met hun drie kinderen, boven het restaurant en dat bevalt hun goed. Er is natuurlijk wel weinig scheiding tussen werk en thuis maar dat heeft ook veel voordelen: “Vroeger toen de kinderen klein waren was het ook heel gemakkelijk. Je was aan het werk maar eigenlijk ook thuis”, zo vertelt Roberto.

Gezellig en huiselijk

Ook een voordeel van een ‘restaurant aan huis’ is dat Roberto en Nancy altijd zelf in het restaurant aanwezig zijn. Roberto: “Samen met onze medewerkers hebben we een gezellig huiskamer restaurant, het is intiem, kleinschalig en met veel persoonlijke aandacht. Dat vinden wij heel belangrijk en de gasten waarderen dit ook enorm. “We hebben door de jaren heen veel vaste gasten gekregen en dat geeft wel aan dat de gasten zeer tevreden zijn.”

Een bijzonder restaurant met een verleden

Het restaurant zit op een prachtige locatie naast de Waterpoort en heeft als een van de weinige horecagelegenheden in Zaltbommel een terras direct naast een stadspoort. Een unieke plek. Het pand aan de Waterstraat is dan ook al heel lang nauw verbonden met de horeca. Roberto vertelt: “Zo’n 60 jaar geleden kwam hier de eerste cafetaria in Zaltbommel. Lies van der Kaaij was hiervan de eigenaar. Hij was destijds echt een begrip in Zaltbommel. Toen Roberto en Nancy 25 jaar geleden begonnen zat in het pand ook een restaurant. Nancy en Roberto hebben hun eigen unieke draai gegeven aan De Eetgelegenheid door internationale gerechten te combineren met lokale producten. “Er staat nu zelfs een wijn uit Aalst op de kaart, dat dit kan vinden wij fantastisch!”, aldus Nancy.

Ondernemerschap en Zaltbommel

Roberto en Nancy wonen en werken al vele jaren heel fijn in de stad Zaltbommel. “Zaltbommel heeft eigenlijk heel veel” aldus Nancy. Het zit in het midden van het land, er zijn mooie, kleinschalige winkeltjes, leuke fietsroutes en musea. We zijn heel trots dat we hier mogen zitten.” Roberto vult aan: ” Hopelijk blijft het ondernemersklimaat ook de komende jaren goed want we willen zeker nog wel een aantal jaren doorgaan.” Ondanks het positieve gevoel over het ondernemerschap zijn er ook dingen soms minder leuk. Roberto geeft aan dat het op dit moment best lastig is om personeel te krijgen: “Tot een paar jaar geleden waren er mensen soms wel 18 jaar bij ons in dienst. Dat is nu anders. Hopelijk gaan er in de toekomst weer meer jonge mensen de horeca in. Want het is een prachtig vak waar je heel veel voldoening uit kunt halen.”

Nancy en Roberto Hoeppe zitten in het restaurant De Eetgelegenheid en heffen het glas. Op de achtergrond zilveren ballonnen in de vorm van het getal 25.

Nancy & Roberto Hoeppe in De Eetgelegenheid (Beeld Wendelmoet van der Gugten)