Lees pagina voor

Het zilveren verhaal van Harmonie De Karel

Het zilveren verhaal van Harmonie De Karel

15 december is het weer zo ver! Voor de derde keer verzorgt het projectorkest van Harmonie De Karel de jaarlijkse kerstvoorstelling ‘Kerst onder de Toren’. Enthousiast vertelt drummer en organisator Michiel Keser wat bezoekers kunnen verwachten: “Een mooi kerstprogramma met muziek, maar ook met dans, show en humor. Het wordt een middag om niet te missen!”

Harmonie voor jong en oud

Onder leiding van dirigent Alphons van Stenis bestaat Harmonie De Karel uit een heel diverse samenstelling. Van kinderen tot senioren, zelfs tot in de 80 jaar. Het grote orkest heeft ongeveer 30 muzikanten en het leerlingenorkest ongeveer 20. In het leerlingenorkest spelen ook veel volwassenen die hun roeping hebben gevonden in het bespelen van een instrument.

Ontspannen repetities

De repetities zijn altijd gericht op toekomstige optredens. Alphons vertelt: “Muzikanten komen voor een fijne avond waar uiteraard serieus gewerkt wordt aan het repertoire.” De optredens van De Karel vinden altijd plaats op een podium, zittend. Hoewel de harmonie vroeger op straat marcheerde, beperken ze zich tegenwoordig tot concerten op een podium. "Naast onze jaarlijkse voorstelling 'Kerst onder de toren', verzorgen we ook het vrijheidsconcert met weer een heel ander repertoire”, aldus Alphons. De voorbereidingen voor 'Kerst onder de Toren' verlopen volgens plan. "Het is altijd een uitdaging om zo'n grote productie neer te zetten," vertelt Michiel. "Maar met de inzet van iedereen, van muzikanten tot vrijwilligers, gaat het zeker lukken.”

Iedereen is welkom

Harmonie De Karel staat altijd open voor nieuwe leden. "Iedereen is van harte welkom om zich aan te sluiten bij de vereniging," benadrukt Alphons. “Als je vroeger een instrument hebt gespeeld en het begint weer te kriebelen, zorgen wij voor een warm ontvangst. Ook als je een instrument speelt dat niet traditioneel in een harmonieorkest hoort. Omscholen naar één van onze instrumenten of helemaal vooraan beginnen kan natuurlijk ook! Kom vooral eens kijken tijdens onze optredens.”

Harmonie De Karel repeteert in zaal. Harmonieleden zitten met instrument en statief met  muziek op papier

(Harmonie De Karel. Beeld: Wendelmoet van der Gugten)