Lees pagina voor

Jaap en Nelly Groot uit Zaltbommel

Jaap en Nelly Groot uit Zaltbommel

Na hun tijd als beheerder van het dorpshuis in Twisk, in het schilderachtige West-Friesland, besloten Jaap en Nelly een nieuw avontuur aan te gaan. "We waren op zoek naar iets nieuws en stuitten op een advertentie in een horecavakblad. De gemeente Brakel zocht in 1981 huisbeheerders voor Huis Brakel. We hebben gesolliciteerd en er waren best veel kandidaten. Uiteindelijk werden wij uitgekozen en verhuisden we naar Huis Brakel", vertelt Nelly.

Ze kregen een belangrijke taak. Nelly blikt terug: "In die tijd had iedereen zijn eigen verenigingshuis. Wij kregen de opdracht om juist voor verschillende groepen één plek te maken waar iedereen zich thuis voelde. Huis Brakel was net gerenoveerd en er was nog niets: geen servies, geen gordijnen. Het was een fantastische tijd.” Jaap herinnert zich het nog goed: “We woonden in het huis naast Huis Brakel. En gelukkig maar, want er was altijd veel te doen. Evenementen, bruiloften, partijen. We waren overal bij”.

Van Brakel naar Zaltbommel

Met de herindeling in het vooruitzicht, besloot het echtpaar na bijna 20 jaar om voor de gemeente Zaltbommel te gaan werken. Ook verhuisden ze van Huis Brakel naar de binnenstad van Zaltbommel. Het was een periode met veel veranderingen. De gemeente Zaltbommel was in 1999 nog niet gevestigd op de Hogeweg, maar op diverse locaties. Nelly vond haar weg op de locatie in Kerkwijk, waar ze aan de slag ging voor ruimtelijke ordening. Jaap vond zijn weg als bode.

Jaap herinnert zich: "Ik werkte op het oude stadhuis op de Markt en ging langs de verschillende locaties van de gemeente. Alle digitale middelen waren er nog niet. Ik vulde de auto met stapels papieren post en deed dan mijn ronde in de omgeving. Zo kreeg iedereen op tijd zijn post”. Nelly voegt met een grote glimlach toe: "Dat was heel gezellig, want Jaap kwam iedere dag langs en dan dronken we altijd een kopje koffie samen."

Nelly en Jaap Groot in hun huiskamer met een ballon op de achtergrond die het cijfer 25 vormt

Jaap Groot en Nelly Groot-Wittekoek (beeld Wendelmoet van der Gugten)