Lees pagina voor

Stichting Welzijn Ouderen - Bruchem

Het zilveren verhaal van Stichting Welzijn Ouderen

Voor veel mensen begint het leven pas echt boven de 50 jaar. Stichting Welzijn Ouderen organiseert veel verschillende activiteiten voor mensen van deze leeftijd en ouder. “Je kunt denken aan muziekbijeenkomsten, uitstapjes naar musea, boottochten en om de twee weken spelen we een potje koersbal of jeu de boules. Gemiddeld zijn er 50 bezoekers bij deze activiteiten en daar zijn we trots op”, vertelt voorzitter Jan van Rijnsbergen. “Je hoeft je hier niet te vervelen. Maar voor ons draait het niet alleen om de activiteiten zelf, maar vooral om het gezellig samenzijn”, aldus Jan.

Geen toeval

Het jubileum van de stichting dit jaar, waarin zij haar 25-jarig bestaan viert, is geen toeval. Voor de herindeling viel de stichting nog onder gemeente Kerkwijk. "Na de herindeling kregen we de kans om ons in te zetten voor de hele gemeente, en zo is Stichting Welzijn Ouderen ontstaan”, vertelt Jan. In de afgelopen 25 jaar zijn er al meer dan 300 activiteiten geweest, maar een activiteit staat bij Jan nog scherp op het netvlies. "Een paar jaar geleden organiseerden we een avondwandeling met historicus Gerrit Verkuil. Gerrit dacht dat we het dorp in één avond konden rondlopen, maar na drie avonden waren we nog niet klaar. Hoewel Gerrit er helaas niet meer is, blijft het een mooie herinnering."

Iedereen is welkom

Stichting Welzijn Ouderen is dankbaar voor de gemeentelijke subsidie die hen in staat stelt om deze activiteiten te organiseren. "Mensen dragen ook bij, maar ik ben dankbaar dat we door de subsidie van de gemeente dit alles mogelijk kunnen maken," zegt Jan met een glimlach. Stichting Welzijn Ouderen verwelkomt iedereen die zich graag wilt aansluiten bij de stichting. "Iedereen vanaf 50 jaar is van harte welkom," benadrukt Jan.

Groepsfoto van de ouderenvereniging in Bruchem met links in beeld zilveren ballonnen die het getal 25 vormen

Groepsfoto van 'de koersbalclub' (beeld Wendelmoet van der Gugten)