Lees pagina voor

Bezwaar tegen WOZ-beschikking

U kunt bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking. U moet het bezwaar indienen binnen 6 weken gerekend vanaf de datum die op het aanslagbiljet staat. Dit kan online of schriftelijk.

Bezwaar indienen (met DigiD) (Deze link gaat naar een externe website)

Bezwaar indienen (met eHerkenning) (Deze link gaat naar een externe website)

Geen DigiD of eHerkenning

U kunt dan schriftelijk bezwaar indienen. Vul het bezwaarformulier WOZ 2023 (PDF, 186.9 kB) in en stuur op naar: Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel.
Inscannen en per mail versturen naar info@zaltbommel.nl kan ook.

Zelf bezwaar indienen is beter dan door WOZ-bureau!

We adviseren u geen extern bureau in te schakelen voor het indienen van uw bezwaarschrift. U kunt dit het beste direct bij ons doen. Dat is gemakkelijker, sneller en persoonlijker dan bij een bemiddelingsbureau. Via een bureau duurt het zes tot negen maanden voordat een bezwaar is afgehandeld. Wij werken samen met een taxatiebureau die gecertificeerde taxateurs in dienst heeft. Binnen enkele werkdagen beoordelen zij of deze waarde te hoog is vastgesteld. Bovendien ontvangt een bemiddelingsbureau van ons een proceskostenvergoeding als de waarde te hoog is. Dit is 800 euro per bezwaarschrift waar de WOZ-waarde wordt verlaagd. Het lijkt in eerste instantie gratis, maar uiteindelijk betalen we daar via de gemeentelijke belastingen allemaal aan mee. Op de pagina WOZ-bezwaar laten indienen door een WOZ-bureau vindt u meer informatie hoe het werkt.

Met bezwaar geen uitstel betaling

Als u bezwaar aantekent, moet u nog steeds betalen. U krijgt niet automatisch uitstel van betaling. U kunt wel in uw bezwaarschrift verzoeken om uitstel van betaling voor het bedrag waartegen u bezwaar maakt. Het (resterende) bedrag van de aanslag betaalt u gewoon binnen de vervaltermijnen, ondanks dat u een bezwaarschrift heeft ingediend. Zijn wij het eens met uw bezwaar? Dan krijgt u het teveel betaalde bedrag terug.