Lees pagina voor

Aanvragen vergunningen en vooroverleg

Gaat u bouwen, verbouwen of uw bedrijf uitbreiden? Dan is dat soms vergunningvrij of u heeft een vergunning nodig of moet u een melding doen. Hieronder vindt u informatie over wat er nodig is, hoe u dit aanpakt en waar u documenten of informatie opvraagt.

Vergunningencheck

Wilt u weten of u een vergunning nodig heeft, dan doet u daarvoor een vergunningcheck via www.omgevingsloket.nl (Deze link gaat naar een externe website). Daar dient u ook uw vergunningaanvraag en melding in. De Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) handelt in opdracht van gemeente Zaltbommel uw aanvraag af. Op de website van de ODR (Deze link gaat naar een externe website) staat meer informatie voor u op een rij gezet. Zoals de verschillende soorten (flits)vergunningen en meldingen.

Vooroverleg aanvragen

Wilt u vooraf weten hoe groot de kans is dat u een vergunning krijgt? Vraag dan een inschatting via een vooroverleg aan. Hiervoor dient u eerst een conceptverzoek in. Hiervoor vraagt u een vergunning aan via het Omgevingsloket (Deze link gaat naar een externe website). Als u de aanvraag heeft ingevuld kiest u voor “Conceptverzoek indienen”

Kosten

U betaalt legeskosten voor het in behandeling nemen van een aanvraag Omgevingsvergunning. De hoogte van de leges wordt onder andere bepaald door de hoogte van de bouwkosten. Dit vindt u terug in de Legesverordening 2024 (Deze link gaat naar een externe website).

Vragen?

Heeft u na het raadplegen van de digitale informatie (zoals de website van het omgevingsloket) nog vragen? Neem dan contact op met Omgevingsdienst Rivierenland via (0344) 57 93 14 of info@odrivierenland.nl. De omgevingsdienst beantwoordt uw vraag telefonisch of schriftelijk namens de gemeente.