Vanwege de invoering van nieuwe paspoorten en identiteitskaarten is de levering vertraagd. Lees meer

Lees pagina voor

Gevonden voorwerpen

Heeft u een voorwerp gevonden? Doe online aangifte bij de gemeente.

Melden gevonden voorwerp (met DigiD) (Deze link gaat naar een externe website)

Melden gevonden voorwerp (zonder DigiD) (Deze link gaat naar een externe website)

Afgeven bij de gemeente of zelf bewaren

U kunt een gevonden voorwerp afgeven bij de gemeente. Dit kan tijdens openingstijden.
U kunt zich zonder afspraak melden bij de informatiebalie. De gemeente zorgt voor het voorwerp en u heeft geen onderhoudsverplichting.
Bewaart u het voorwerp zelf? Dan moet u ook voor het onderhoud zorgen. Het voorwerp moet namelijk in dezelfde staat blijven.  Moet u voor het onderhoud kosten maken? Dan moet de eigenaar - als hij zich meldt - deze binnen een maand terugbetalen.

Let op: gevonden identiteitsdocumenten moet u altijd afgeven op het gemeentekantoor.

Regels voor gevonden voorwerpen:
Voorwerpen met dagwaarde tot 450 euro Voorwerpen met dagwaarde boven 450 euro
Bewaartermijn: drie maanden Bewaartermijn: twaalf maanden
Nadat de bewaartermijn is afgelopen kan de vinder het voorwerp ophalen binnen een maand, daarna vervallen de eigendomsrechten aan de gemeente. Nadat de bewaartermijn is afgelopen kan de vinder het voorwerp ophalen binnen een maand, daarna vervallen de eigendomsrechten aan de gemeente.
Wanneer de vinder het voorwerp zelf bewaart, vervallen de eigendomsrechten van de eigenaar na twaalf maanden. Wanneer de vinder het voorwerp zelf bewaart, vervallen de eigendomsrechten van de eigenaar na twaalf maanden.

Na de gestelde periode van drie maanden of één jaar wordt de gemeente of de vinder de ‘nieuwe’ eigenaar. Gevonden voorwerpen die niet door de rechtmatige eigenaar worden opgehaald, worden vernietigd, geschonken of verkocht. De burgemeester heeft vastgelegd hoe er per gevonden voorwerp gehandeld wordt. 

Gevonden fietsen en bromfietsen

Gevonden (brom)fietsen of scooters worden opgeslagen bij de buitendienst in Gameren. Dit geldt ook voor (brom)fietsen en scooters die bij aangekondigde en niet aangekondigde acties van de gemeente worden verwijderd. Dit omdat ze verkeerd gestald waren of te lang in de stalling bij het NS-station stonden. Het kan ook gaan om fietsen die door of in opdracht van de politie zijn afgevoerd.

Denkt u dat uw (brom)fiets of scooter door ons is weggehaald? Maak dan telefonisch een afspraak via 14 0418. Tijdens de afspraak kunt u komen kijken of uw (brom)fiets of scooter bij ons staat.
Als zich na publicatie door de gemeente niemand heeft gemeld dan worden na een periode van drie maanden de (brom)fietsen of scooters aan een goed doel geschonken.