Gevonden voorwerpen

Heeft u een voorwerp gevonden? Doe online aangifte bij de gemeente.

Gevonden voorwerp melden

Afgeven bij de gemeente of zelf bewaren

U kunt een gevonden voorwerp afgeven bij de gemeente. Dit kan tijdens openingstijden.
U kunt zich zonder afspraak melden bij de informatiebalie. De gemeente zorgt voor het voorwerp en u heeft geen onderhoudsverplichting.
Bewaart u het voorwerp zelf? Dan moet u ook voor het onderhoud zorgen. Het voorwerp moet namelijk in dezelfde staat blijven.  Moet u voor het onderhoud kosten maken? Dan moet de eigenaar - als hij zich meldt - deze binnen een maand terugbetalen.

Let op: gevonden identiteitsdocumenten moet u altijd afgeven op het gemeentekantoor.

Regels voor gevonden voorwerpen:
Voorwerpen met dagwaarde tot 450 euro Voorwerpen met dagwaarde boven 450 euro
Bewaartermijn: drie maanden Bewaartermijn: twaalf maanden
Nadat de bewaartermijn is afgelopen kan de vinder het voorwerp ophalen binnen een maand, daarna vervallen de eigendomsrechten aan de gemeente. Nadat de bewaartermijn is afgelopen kan de vinder het voorwerp ophalen binnen een maand, daarna vervallen de eigendomsrechten aan de gemeente.
Wanneer de vinder het voorwerp zelf bewaart, vervallen de eigendomsrechten van de eigenaar na twaalf maanden. Wanneer de vinder het voorwerp zelf bewaart, vervallen de eigendomsrechten van de eigenaar na twaalf maanden.

Na de gestelde periode van drie maanden of één jaar wordt de gemeente of de vinder de ‘nieuwe’ eigenaar. Gevonden voorwerpen die niet door de rechtmatige eigenaar worden opgehaald, worden vernietigd, geschonken of verkocht. De burgemeester heeft vastgelegd hoe er per gevonden voorwerp gehandeld wordt. 

Gevonden fietsen en bromfietsen

De gevonden (brom)fietsen of scooters worden opgeslagen bij de buitendienst in Gameren. Tijdens kantooruren kunt u bij ze terecht als uw fiets kwijt is. Als zich na publicatie door de gemeente niemand heeft gemeld dan worden na een periode van drie maanden de (brom)fietsen of scooters aan een goed doel geschonken.