Lees pagina voor

Welkomstbomen 2024

Bent u in 2024 in Zaltbommel komen wonen? Dan krijgt u van ons als welkom een groen cadeau! Als gemeente willen we graag dat onze bewoners bomen planten in hun tuin. Als nieuwe bewoner van een woning in de gemeente krijgt u daarom een welkomstboom cadeau. Heeft u geen eigen tuin? Dan kunt u een boom aan iemand anders weggeven.

Hoe komt u in aanmerking voor een welkomstboom?

De inschrijving voor een welkomstboom start vanaf 1 september 2024. We laten u graag weten als u zich in kunt schrijven. Dit doen wij via onze mailing. Zo blijft u op de hoogte van deze bomen actie en andere groene acties. Inschrijven voor de mailing kan via steenbreek@zaltbommel.nl.

Waarom Welkomstbomen?

Bomen zorgen voor schaduw en verkoeling in de tuin, verbeteren de kwaliteit van de lucht en verminderen overlast van regenwater. Sommige bomen zijn een voedselbron voor mens en dier met ieder jaar volop fruit, zaden of noten. Vogels gebruiken bomen en struiken als veilige nest- of schuilplaats. Mensen voelen zich geestelijk en lichamelijk gezonder wanneer ze natuur om zich heen zien. Bomen leveren dus een belangrijke bijdrage aan een aantrekkelijke en gezonde leefomgeving!