Lees pagina voor

Blijverslening

Heeft u een woning in de gemeente Zaltbommel die u levensloopbestendig(er) wil maken? Zodat u ook als uw levensomstandigheden veranderen, bijvoorbeeld door ouderdom, ziekte of een handicap, in uw woning kunt blijven wonen. Dan is de blijverslening misschien voor u geschikt. Het doel is dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt wonen.

Voor wie?

De blijverslening is bedoeld voor inwoners van Zaltbommel met een huurhuis of eigen woning. Afhankelijk van de aanvraag is het mogelijk om een bedrag van minimaal €2.500 en maximaal €50.000 te lenen.

Contact

Neem contact op met een van onze Wmo-consulenten. Zij kijken samen met u of u in aanmerking komt voor een maatwerkvoorziening. U bereikt ze telefonisch van 8.30 tot 12.30 uur via 14 0418.

Aanvragen 

Wilt u een blijverslening aanvragen? Gebruikt u dan het aanvraagformulier blijverslening (PDF, 554.4 kB). In de lijst van maatregelen (PDF, 411.4 kB) staan mogelijke woningaanpassingen genoemd.

Krediettoets 

Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt sturen wij uw gegevens naar het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). De Svn voert een krediettoets uit. Alleen wanneer deze toets positief uitvalt wordt de blijverslening verstrekt.