Lees pagina voor

Collectieve zorgverzekering (Gemeentepolis)

De Gemeentepolis is een zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen. Een Gemeentepolis is in veel gevallen voordeliger dan een gewone zorgverzekering. Deze verzekering is bedoeld voor inwoners van de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. Een zorgverzekering waar de gemeente aan meebetaalt. Zo blijft de premie betaalbaar en bent u goed verzekerd.

Voorwaarden

Inkomensgrens
Jongeren zonder kinderen Netto per maand (excl. vakantiegeld)
Alleenstaande 18-20 € 370,94
Gehuwd of samenwonend 18-20 € 741,88
Gehuwd of samenwonend 18-20/ vanaf 21 jaar € 1.444,17

Jongeren met kinderen Netto per maand (excl. vakantiegeld)
Alleenstaande 18-20 € 370,94
Gehuwd of samenwonend 18-20 € 1.171,17
Gehuwd of samenwonend 18-20/ vanaf 21 jaar € 1.877,36

21 tot pensioengerechtigde leeftijd Netto per maand (excl. vakantiegeld)
Alleenstaande of alleenstaande ouder € 1.502,53
Gehuwd of samenwonend € 2.146,46

Pensioengerechtigde leeftijd of ouder Netto per maand (excl. vakantiegeld)
Alleenstaande of alleenstaande ouder € 1.676,71
Gehuwd of samenwonend € 2.276,85

VGZ Gemeentepakket

De gemeente biedt deze verzekering aan in samenwerking met VGZ. Als u deelneemt krijgt u van de verzekeraar korting op de premie en van de gemeente een extra bijdrage in de premie van de aanvullende verzekering. U hebt de keuze uit twee aanvullende pakketten:

Op www.gezondverzekerd.nl/maasdriel (Deze link gaat naar een externe website) vindt u alle informatie over de pakketten. Hier kunt u de pakketten en vergoedingen vergelijken.

Hulp bij pakketkeuze

Op www.gezondverzekerd.nl/maasdriel (Deze link gaat naar een externe website) kunt u via de keuzehulp ook advies krijgen welk pakket het beste bij uw situatie past en of u in aanmerking komt voor de Gemeentepolis.

Voordelen

Veel gestelde vragen

Hoe geef ik wijzigingen door?

Verandert u van zorgverzekeraar en wilt u niet meer meedoen met de Gemeentepolis, geef dit dan door bij de gemeente via bb@maasdriel.nl. Maakt u al gebruik van de Gemeentepolis, maar wilt u van pakket wisselen, dan kunt u dit ook doorgeven via bb@maasdriel.nl.

Wat gebeurt er als ik verhuis naar een andere gemeente?

Bij verhuizing naar een andere gemeente wordt de Gemeentepolis aan het einde van het jaar beëindigd. U kunt dan bij de nieuwe gemeente een nieuwe aanvraag indienen.

Kan ik gebruik maken van de Gemeentepolis als ik een betalingsachterstand heb?

Heeft u schulden bij uw zorgverzekeraar, bijvoorbeeld omdat u het eigen risico of de premie niet hebt betaald? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw zorgverzekeraar. U kunt de zorgverzekeraar vragen wat de mogelijkheden zijn om uw schuld af te lossen.

Kan ik als student ook gebruik maken van de Gemeentepolis?

Studenten kunnen ook gebruik maken van de Gemeentepolis. Als u student bent kan het ook slim zijn om naar een verzekering te kijken voor studenten. Een studentenverzekering biedt vaak speciale dekkingen aan die zijn afgestemd op jongeren en kan goedkoper zijn dan een Gemeentepolis.

Andere inkomensondersteunende regelingen

Wilt u meer informatie over de verschillende minimaregelingen? In de folder Regelingen voor mensen met een lager inkomen leest u wat u krijgt en wat u kunt doen. En wie u daarbij kan helpen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.gezondverzekerd.nl (Deze link gaat naar een externe website).
U kunt ook gratis bellen naar VGZ, telefoon 0800 – 401 01 05 (ma t/m vrij van 9.00 tot 17.00 uur, za van 9.00 tot 13.00 uur).
De medewerkers van de gemeente helpen u op het gemeentehuis van Maasdriel ook graag verder. Dit spreekuur is elke woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur voor inwoners uit Maasdriel en Zaltbommel.

Afspraak spreekuur inkomensregelingen maken (Deze link gaat naar een externe website)

Bellen naar 0418 63 88 88 mag ook, dan plannen de medewerkers van gemeente Maasdriel de afspraak voor u in.