Lees pagina voor

Eenzaamheid

Iedereen is weleens eenzaam of voelt zich alleen. Maar als u zich regelmatig eenzaam voelt en u weinig tot geen contact hebt met anderen, wat kunt u dan doen? Of kent u juist iemand die eenzaam is en maakt u zich zorgen om die persoon? Als gemeente Zaltbommel proberen we op verschillende manieren eenzaamheid onder inwoners tegen te gaan. Vanaf nu kunt ook hulp inschakelen of een signaal afgeven via het Signaalpunt tegen Eenzaamheid.

Signaalpunt tegen Eenzaamheid voor iedereen

Het signaalpunt is er voor iedereen die zich zorgen maakt over eenzame inwoners. Meestal zijn eenzame mensen blij dat iemand iets doet, want vaak kunnen ze dat zelf niet meer. Maar we kunnen pas echt iets voor deze personen betekenen, als we weten om wie het gaat. Daarom hebben wij uw hulp nodig. Dus bent u een professional, leraar, familielid, buur of een ondernemer zoals een kapper, een bank, opticien of postbezorger en maakt u zich zorgen om iemand? Geef het door via Signaalpunt Eenzaamheid. Maar ook als u zichzelf eenzaam voelt kunt u hier een signaal afgeven.

Melding maken

Op de website van Welzijn Bommelerwaard (Deze link gaat naar een externe website) vindt u de knop ‘Signaalpunt Eenzaamheid’. Een medewerker van Welzijn Bommelerwaard pakt uw signaal op en zorgt ervoor dat deze binnen vijf werkdagen wordt opgepakt. Elke zorg, elk signaal nemen we serieus. Wilt u liever bellen? Neem dan contact op met Welzijn Bommelerwaard via 0418-634231.

Andere manieren tegengaan eenzaamheid

Wilt u graag deelnemen aan activiteiten of met iemand praten, maar weet u niet wat er allemaal te doen is? Kijk eens op www.kernkrachtigbommel.nl (Deze link gaat naar een externe website). In de Bommelerwaard zijn veel ontmoetingsplekken. Bijna elk dorp in gemeente Zaltbommel heeft een dorpshuis dan wel multifunctioneel centrum. Ook zijn er organisaties waar u welkom bent om mee te doen aan een activiteit of voor een kopje koffie en een praatje.

Eén tegen Eenzaamheid

Naast lokale initiatieven is er ook de landelijke campagne Eén tegen Eenzaamheid. Deze campagne maakt duidelijk dat een klein gebaar een groot verschil kan maken. Op de website Eén tegen Eenzaamheid (Deze link gaat naar een externe website) leest u meer over het herkennen van eenzaamheid en op welke manier u iemand kunt steunen.