Lees pagina voor

Mantelzorgvoucher

Mantelzorgen kan soms best zwaar zijn. Wij vinden het belangrijk om onze mantelzorgers te ontlasten.
Verleent u mantelzorg? Dan kunt u nu een voucher aanvragen. Deze voucher heeft een waarde van 10 uur ondersteuning.
Zo kunnen wij u bijvoorbeeld helpen in het huishouden, zorgen voor uw naaste of kleine klusjes in en om het huis doen zodat u even uw handen vrij heeft.

Wanneer kunt u de voucher aanvragen?

U kunt de voucher aanvragen als:

Hoe kunt u de voucher inzetten?

Met de voucher kunt u kosteloos 10 uur ondersteuning inzetten. De ondersteuning moet in de Bommelerwaard worden ingezet. Dit mag bij u zelf of bij degene voor wie u zorgt.
U kunt kiezen uit de volgende drie mogelijkheden:

Wij nemen de zorg voor uw naaste van u over. Deze zorg is divers: bijvoorbeeld wandelen, samen spelletjes doen, voorlezen of oppassen. Zo kunt u met een gerust hart iets anders doen.

Wij helpen u in het huishouden. Bijvoorbeeld met een schoonmaakbeurt, de ramen zemen of de gordijnen wassen.

Wij helpen u met klusjes in en om het huis waar geen specialist voor nodig is. Zoals het ophangen van een schilderij, lamp of gordijn of werkzaamheden in de tuin (snoeien, harken of onkruidvrij maken).

Voucher aanvragen?

U kunt hiervoor contact opnemen met de mantelzorgconsulenten van Welzijn Bommelerwaard. In de ochtenduren kunt u hen bereiken via 0418 63 42 31 of stuur een email naar mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl.

Geldigheid voucher

De mantelzorgvoucher is geldig tot en met 31 december 2024. Per kalenderjaar kan een mantelzorger één voucher toegekend krijgen.