Lees pagina voor

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Heeft u hulp of zorg nodig? Dan kan het fijn zijn als iemand met u meedenkt. Dit kan een vriend of familielid zijn. Het is ook mogelijk om hulp te krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Iemand die de wetten en regels kent. Iemand die naast u staat. En iemand die samen met u kijkt wat in uw situatie mogelijk is.

Wat doet een onafhankelijk cliëntondersteuner?

Voor wie is een onafhankelijk cliëntondersteuner?

De onafhankelijk cliëntondersteuner is er voor iedereen in gemeente Zaltbommel. Heeft u vragen over (jeugd)zorg, wonen, werk, geldzaken, opvoeding, problemen, gezondheid of een andere vraag? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner er voor u zijn. De hulp van een onafhankelijk cliëntondersteuner is gratis.

De onafhankelijk cliëntondersteuners

Er zijn verschillende organisaties die onafhankelijke cliëntondersteuning bieden in gemeente Zaltbommel. U kunt zelf kiezen uit de volgende ondersteuners:

Clientondersteuning voor Jeugdzorg: Jeugdstem/Adviespunt Zorgbelang

Iedereen die te maken heeft met jeugdzorg en daar vragen over heeft, kan bij Jeugdstem/Adviespunt Zorgbelang terecht. Voor informatie, advies of ondersteuning. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen met vragen of klachten naar een vertrouwenspersoon. Een vertrouwenspersoon kan meegaan naar gesprekken met de gemeente of een hulpverlener. Ook helpt de vertrouwenspersoon met het indienen van een klacht bij een klachtencommissie of bij het bezwaar maken bij de gemeente.

Zo bereik je Jeugdstem