Lees pagina voor

Regiotaxi (Versis) en Valys

De gemeente ondersteunt mensen die niet zelfstandig kunnen reizen met advies en eventueel een vervoersvoorziening. Het gaat om vervoer in de vrije tijd, dus niet naar werk of naar school. Mensen met een Wmo-indicatie kunnen gebruik maken van de regiotaxi.

Contact

Heeft u een vervoersbehoefte en bent u door een beperking en/of stoornis niet in staat met het openbaar vervoer te reizen? Neem dan contact op met een van onze Wmo-consulenten. Zij kijken samen met u of u in aanmerking komt voor een maatwerkvoorziening. U bereikt ze telefonisch van 8.30 tot 12.30 uur via 14 0418.

Regiotaxi (Versis) 

Regiotaxi wordt in de regio Rivierenland uitgevoerd onder de naam Versis. Meer informatie vindt u op www.versis.nl (Deze link gaat naar een externe website). U kunt ook bellen met (088) 123 57 57.

Tarieven en jaarbudget

Het jaarbudget wordt uitgedrukt in kilometers. Het standaard budget bedraagt 2.640 kilometer.
Bent u in het bezit van een scootmobiel, handbike of een andere vervoersvoorziening die verstrekt is door het Sociaal Domein, dan bedraagt het jaarbudget 1.320 kilometer. Net als bij het openbaar vervoer is er sprake van een opstaptarief en een tarief per kilometer. De actuele tarieven vindt u op de website van Versis (Deze link gaat naar een externe website).

Puntbestemmingen

De gemeente heeft bestemmingen aangegeven waar u naar toe kunt reizen voor het lage tarief, ook al zijn ze meer dan 25 kilometer ver. Dat geldt voor de bestemmingen: Beatrixziekenhuis te Gorinchem, Jeroen Boschziekenhuis te 's-Hertogenbosch en Ziekenhuis Rivierenland te Tiel, NS-station Gorinchem, NS-station 's-Hertogenbosch Centraal en NS Station Tiel, winkelcentrum 's-Hertogenbosch en zorginstelling het Zonnelied te Ammerzoden.

Valys voor grotere afstanden

Voor korte afstanden is er een regiotaxi. En als u verder van huis wilt, is er Valys. Dit is bovenregionaal vervoer. Met Valys krijgt u voor een aantrekkelijk tarief taxivervoer dat u veilig en zeker naar uw bestemming brengt of dat u kunt gebruiken op plaatsen waar het openbaar vervoer minder handig voor u is.
Meer informatie vindt u op de website van Valys.nl (Deze link gaat naar een externe website).