Regiotaxi 

De gemeente ondersteunt mensen die niet zelfstandig kunnen reizen met advies en eventueel een vervoersvoorziening. Het gaat om vervoer in de vrije tijd, dus niet naar werk of naar school.

Mensen met een Wmo-indicatie kunnen tegen een lager tarief gebruik maken van de regiotaxi.

Contact

Kunt u niet meer zelfstandig reizen? Neem dan contact op met een van onze Wmo-consulenten. Zij kijken samen met u of u in aanmerking komt voor een maatwerkvoorziening. U bereikt ze telefonisch van 8.30 tot 12.30 uur via 14 0418.

Regiotaxi (Versis) en Valys

Regiotaxi Gelderland wordt in de regio Rivierenland uitgevoerd door een nieuwe vervoerder, genaamd Versis. Meer informatie vindt u op www.versis.nl. U kunt ook bellen met (088) 65 57 750.

Tarieven en jaarbudget

De tarieven en het jaarbudget worden uitgedrukt in kilometers. Het standaard budget is vanaf 1 januari 2017, 2640 kilometer.
Bent u in het bezit van een scootmobiel, handbike of een andere vervoersvoorziening die verstrekt is door het Sociaal Domein, dan bedraagt het jaarbudget 1320 kilometer. De verschillende actuele tarieven vindt u op de website van Versis.  

Puntbestemmingen

De gemeente heeft bestemmingen aangegeven waar u naar toe kunt reizen voor het lage tarief, ook al zijn ze meer dan 25 kilometer ver. Dat geldt voor de bestemmingen: Beatrixziekenhuis te Gorinchem, Jeroen Boschziekenhuis te 's-Hertogenbosch en Ziekenhuis Rivierenland te Tiel, NS-station Gorinchem, NS-station 's-Hertogenbosch Centraal en NS Station Tiel, winkelcentrum 's-Hertogenbosch en zorginstelling het Zonnelied te Ammerzoden.

Valys

Voor korte afstanden is er een regiotaxi. En als u verder van huis wilt, is er Valys. Dit is bovenregionaal vervoer. Met Valys krijgt u voor een aantrekkelijk tarief taxivervoer dat u veilig en zeker naar uw bestemming brengt of dat u kunt gebruiken op plaatsen waar het openbaar vervoer minder handig voor u is.
Meer informatie vindt u op de website van Valys.nl.

?>