Regiotaxi (Versis) en Valys

De gemeente ondersteunt mensen die niet zelfstandig kunnen reizen met advies en eventueel een vervoersvoorziening. Het gaat om vervoer in de vrije tijd, dus niet naar werk of naar school.

De situatie per 1 januari 2017

Regiotaxi Gelderland wordt met ingang van 1 januari 2017 in de regio Rivierenland uitgevoerd door een nieuwe vervoerder, genaamd Versis. Meer informatie vindt u op www.versis.nl. U kunt ook bellen met (088) 65 57 750.

Tarieven en jaarbudget

De tarieven en het jaarbudget worden uitgedrukt in kilometers. Het standaard budget is vanaf 1 januari 2017, 2640 kilometer.
Bent u in het bezit van een scootmobiel, handbike of een andere vervoersvoorziening die verstrekt is door het Sociaal Domein, dan bedraagt het jaarbudget 1320 kilometer.

Het opstaptarief is € 0,89 en daarnaast betaalt u voor de afgelegde afstand. Tot 25 kilometer betaalt u € 0,107 per kilometer, en vanaf de 26e kilometer betaalt u € 1,73 per kilometer (dus boven de 25 kilometer).

Puntbestemmingen

Nieuw is dat de gemeente bestemmingen heeft aangegeven waar u naar toe kunt reizen voor het lage tarief, ook al zijn ze meer dan 25 kilometer ver. Dat geldt voor de bestemmingen: Beatrixziekenhuis te Gorinchem, Jeroen Boschziekenhuis te 's-Hertogenbosch en Ziekenhuis Rivierenland te Tiel, NS-station Gorinchem, NS-station 's-Hertogenbosch Centraal en NS Station Tiel, Welzorg te 's-Hertogenbosch, winkelcentrum 's-Hertogenbosch en zorginstelling het Zonnelied te Ammerzoden.

Valys

Voor korte afstanden is er een regiotaxi. En als u verder van huis wilt, is er Valys. Dit is bovenregionaal vervoer. Met Valys krijgt u voor een aantrekkelijk tarief taxivervoer dat u veilig en zeker naar uw bestemming brengt of dat u kunt gebruiken op plaatsen waar het openbaar vervoer minder handig voor u is.
Meer informatie vindt u op de website van Valys.nl.