Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze gemeente. Wat zou er overblijven van sportverenigingen, culturele instellingen, verenigingen en organisaties zonder vrijwilligers?
Denk aan de sportverenigingen met de vrijwillige trainers, de gastvrouw in de bibliotheek of de oude dame in de straat die blij is dat de buurjongen de vuilcontainer aan de straat zet. Ontmoet u graag andere mensen? Wilt u uw tijd zinvol besteden? Dan is vrijwilligerswerk iets voor u! Vrijwilligerswerk is ook een manier om werkervaring op te doen. Heeft u een ondersteuningsvraag? Soms kan een vrijwilliger u helpen.

Hoe word ik vrijwilliger?

Wilt u als vrijwilliger aan de slag? Ga dan naar Stichting Welzijn Bommelerwaard. Zij helpen u graag bij het vinden van leuk en zinvol vrijwilligerswerk. Stichting Welzijn Bommelerwaard zorgt voor:

  • Bemiddeling bij hulpvragen
  • Een digitale vacaturebank
  • Informatie en advies
  • Deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers
  • Co√∂rdinatie maatschappelijke stages

Vrijwilligersverzekering

Alle vrijwilligers die via een vereniging of organisatie vrijwilligerswerk doen in de gemeente Zaltbommel zijn verzekerd. De gemeente heeft een collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering voor alle vrijwilligers en mantelzorgers.
U hoeft zich niet aan te melden voor de verzekering. De vrijwilligers zijn automatisch verzekerd.

Voor meer informatie over de vrijwilligersverzekering kunt u telefonisch contact opnemen met Centraal Beheer Achmea op telefoonnummer (055) 579 81 64.

Vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland?

Vrijwilliger worden?
VluchtelingenWerk Zuid-Nederland is op zoek naar vrijwilligers! Wilt u bijvoorbeeld taalcoach worden of statushouders helpen die net in Zaltbommel zijn komen wonen? Of helpen bij de integratie van statushouders? Neem dan contact met op met VluchtelingenWerk via telefoonnummer (0418) 54 10 17 of per e-mail via bommelerwaard@vluchtelingenwerk.nl

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over VluchtelingenWerk op de website van Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland: www.vluchtelingenwerk.nl/zuidnederland.