Lees pagina voor

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze gemeente. Wat zou er overblijven van sportverenigingen, culturele instellingen, verenigingen en organisaties zonder vrijwilligers?

Denk aan de sportverenigingen met de vrijwillige trainers, de gastvrouw in de bibliotheek of de oude dame in de straat die blij is dat de buurjongen de vuilcontainer aan de straat zet. Ontmoet u graag andere mensen? Wilt u uw tijd zinvol besteden? Dan is vrijwilligerswerk iets voor u! Vrijwilligerswerk is ook een manier om werkervaring op te doen. 

Hoe word ik vrijwilliger?

Wilt u als vrijwilliger aan de slag? Ga dan naar Welzijn Bommelerwaard (Deze link gaat naar een externe website). Zij helpen u graag bij het vinden van leuk en zinvol vrijwilligerswerk. Welzijn Bommelerwaard zorgt voor:

Vrijwilligersverzekering

Alle vrijwilligers die via een vereniging of organisatie vrijwilligerswerk doen in de gemeente Zaltbommel zijn verzekerd. De gemeente heeft een collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering voor alle vrijwilligers en mantelzorgers.
U hoeft zich niet aan te melden voor de verzekering. De vrijwilligers zijn automatisch verzekerd.

Voor meer informatie over de verzekering voor vrijwilligers kunt u telefonisch contact opnemen met Centraal Beheer Achmea op telefoonnummer (055) 579 81 64.