Stemmen met volmacht

Geplaatst op dinsdag 13 februari 2018

Bij de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Zaltbommel op woensdag 21 maart 2018 is een kiezer toegestaan bij volmacht te stemmen. Dat maakt burgemeester Rehwinkel van Zaltbommel bekend (PDF, 11.2 kB). Het stemmen met volmacht kan op twee manieren

1 Schriftelijke volmacht ( met een volmachtbewijs)
Staat degene die voor u gaat stemmen op 5 februari 2018 ook in onze gemeente ingeschreven en ontving de gemachtigde zelf ook een stempas? Dan kunt u uiterlijk 16 maart een schriftelijke volmacht aanvragen. Vul hiervoor het formulier ‘Verzoek om bij volmacht te stemmen’ in of haal het formulier kosteloos bij bureau Verkiezingen op het gemeentekantoor. De gemachtigde ontvangt na indiening en goedkeuring van het formulier een volmachtbewijs om voor u te mogen stemmen.

2 Onderhandse volmacht (overdragen stempas)
Iedereen die ook in de gemeente Zaltbommel woont en zelf een stempas heeft ontvangen, kan voor u stemmen. Vul de achterkant van uw beide stempassen in. Geef de ingevulde stempassen en een kopie van uw identiteitsbewijs mee. Het op deze wijze verlenen van volmacht kan tot op de dag van de stemming.

Niet meer dan twee volmachten
Een kiezer mag niet meer dan twee volmachten aannemen. De volmachtstem dient tegelijk met de eigen stem te worden uitgebracht.