Stemmen voor het referendum in willekeurig stembureau

Geplaatst op woensdag 14 februari 2018

Tijdens de stemming voor het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 op woensdag 21 maart 2018 is het een kiezer toegestaan zijn/haar stem uit te brengen in een willekeurig stembureau in Nederland. Dat maakt burgemeester Rehwinkel van Zaltbommel bekend (PDF, 9.8 kB). U heeft hiervoor een kiezerspas nodig.

Een kiezerspas aanvragen kan mondeling of schriftelijk bij het gemeentekantoor:

  • Mondeling aanvragen kiezerspas

Neem bij het mondeling aanvragen uw stempas voor het referendum mee naar het gemeentekantoor. Het mondeling aanvragen van kiezerspassen kan tot uiterlijk dinsdag 20 maart 2018, 12.00 uur.

  • Schriftelijk aanvragen kiezerspas

Voor het schriftelijk aanvragen van een kiezerspas vult u het formulier 'verzoek om een kiezerspas' in. Dit formulier is ook kosteloos verkrijgbaar op het gemeentekantoor. De schriftelijke aanvraag moet uiterlijk vrijdag 16 maart 2018 door de gemeente zijn ontvangen. Uw stempas van het referendum moet u bijvoegen. U ontvangt daarna een kiezerspas die alleen geldt voor deze stemming.

Een eenmaal verstrekte kiezerspas kan bij verlies niet worden vervangen. Neemt u bij het stemmen naast uw kiezerspas ook uw legitimatiebewijs mee?