Betaald parkeren op parkeerterrein Havendijk

Geplaatst op woensdag 28 februari 2018

Vanaf woensdag 4 april 2018 is het betaald parkeren op het parkeerterrein Havendijk. Dit is een uitwerking van een besluit dat de Zaltbommelse gemeenteraad nam. Eerder zou het betaald parkeren op 1 maart ingaan, maar dit is vanwege diverse omstandigheden niet haalbaar. Daarom schuift de ingangsdatum een paar weken op.

4 uur parkeren voor €1,50

Het parkeerterrein Havendijk wordt onderdeel van zone 4, net als de Veerweg. Parkeren is dan 4 uur mogelijk voor een bedrag van € 1,50. Hiermee komt het terrein beschikbaar voor kortparkeerders zoals bezoekers van de binnenstad. Voor langparkeerders blijft het parkeerterrein Beersteeg een gratis alternatief.

Voorbereidingen op het terrein

De gemeente treft de komende weken de voorbereidingen op het terrein zelf. Dan maakt de gemeente de vakindeling en er komen borden en parkeerautomaten. Er komen twee parkeerautomaten. Vanwege regelmatig hoogwater plaatst de gemeente deze hoog. Eén automaat komt halverwege de trap, dit is een centrale zichtlocatie en op de looproute naar de binnenstad. Bij de ingang van het parkeerterrein komt de tweede automaat. Deze automaat is zichtbaar bij het oprijden van het terrein.
Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat gedeeltes van het terrein tijdelijk minder of niet te gebruiken zijn. De werkzaamheden zijn weersafhankelijk.

Wennen aan nieuwe situatie


Tot enkele weken na de ingangsdatum delen handhavers waarschuwingen uit voordat ze een bekeuring uitschrijven om iedereen de gelegenheid te geven aan de nieuwe situatie te wennen.

RSS feed van de nieuwsberichten