Afval scheiden: heel gewoon! Hoeveel restafval houdt u nog over?

Geplaatst op woensdag 20 juni 2018

Vanaf 1 januari 2019 brengt u restafval naar een ondergrondse container bij u in de buurt. Het overige, herbruikbare, afval blijft Avri bij u thuis ophalen. Denk bijvoorbeeld aan groente-, fruit- en tuinafval, papier en plastic verpakkingen en drinkpakken.

De helft minder restafval: het kan!

Wij willen u met deze nieuwe aanpak stimuleren om uw afval zoveel mogelijk te scheiden waardoor u zo weinig mogelijk restafval overhoudt. In gemeenten waar ze al werken met dit systeem vermindert de hoeveelheid restafval met ongeveer 50%. Door ons afval beter te scheiden hoeven we minder restafval te verbranden en blijven er veel meer grondstoffen over die we opnieuw kunnen gebruiken.

Meer informatie

Heeft u vragen over de nieuwe aanpak? Bijvoorbeeld: ‘Hoe zit het met luiers en incontinentiemateriaal?’ ‘Waar komen de ondergrondse containers?’ of ‘Hoe gaat het als mensen slecht ter been zijn?’ Binnenkort valt de nieuwsbrief  van Avri 'Afval&zo' op de mat met informatie over het nieuwe beleid en de ondergrondse containers. Heeft u nog meer/ andere vragen, neem dan contact op met het klantcontactcentrum van Avri  (0345) 58 53 53 of via info@avri.nl.