Presentatie plannen Buitenstad

Geplaatst op dinsdag 9 april 2019

De invulling van de Buitenstad krijgt steeds meer vorm. Op woensdagavond 24 april van 19.30 tot 21.30 uur presenteren wij samen met de ontwikkelaars, Waalbommel en Hoge Dennen onze plannen in De Poorterij in Zaltbommel. U bent van harte welkom om de plannen te komen bekijken. De inloop is vanaf 19.00 uur .

Terrein Buitenstad

Het terrein van de Buitenstad bestaat uit: het Buko-terrein, de oude scheepswerf en het gebied tussen de jachthaven, de Steenweg en de Gamerschedijk.

Plannen

Het gebied wordt ontwikkeld door: Waalbommel, een samenwerking van Volker Wessels Vastgoed en Smits Bouwbedrijf (eigenaar van de oude scheepswerf), de Hoge Dennen (eigenaar van het terrein van Albert Heijn) en de gemeente Zaltbommel. In de plannen is opgenomen dat de wegenstructuur aangepast wordt voor een betere verkeersafwikkeling. Zo ontstaat er een veiligere situatie. De  ontsluiting van de supermarkten komt aan de Gamerschedijk. De Albert Heijn breidt uit en moderniseert. Ook komt er bij de winkel een extern Pick-Up Point. Supermarkt Lidl vestigt zich op het terrein, benzinestation Texaco verdwijnt uiterlijk in 2020 en we bouwen nieuwe woningen.

Inloopavond

De ontwikkelaars werken de plannen nu verder uit. Op woensdagavond 24 april van 19.30 tot 21.30 uur presenteren wij de plannen in De Poorterij in Zaltbommel. De inloop is vanaf 19.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst kunt u het ontwerp van het gebied bekijken. U komt onder andere meer te weten over de woningen, wegen, het groen en de ontsluiting van het gebied en hoe dat eruit komt te zien. Ook kunt u vragen stellen.

Wethouder Willem Posthouwer: “Ik ben blij dat we overeenstemming hebben over deze zaken. Ze zijn van groot belang voor een kwalitatief hoogwaardige ontwikkeling van het woongebied Buitenstad. Voordat gebouwd gaat worden willen wij een goede afweging maken en graag de mening van inwoners horen. Dat deden we eerder en gaan we weer doen. We doen dit zowel met een klankbordgroep als met informatieavonden.”

Inbreng Klankbordgroep Buitenstad

De klankbordgroep Buitenstad, een groep van zo’n 20 geïnteresseerde en betrokken inwoners komt regelmatig bij elkaar. Zij voorzien de plannen en ontwikkelingen van commentaar. Hun inbreng leidde al tot diverse belangrijke verbeteringen en aanpassingen.