Lees pagina voor

"Samen strijden voor een veiligere digitale wereld"

9 april 2024

"We zijn steeds vaker online. We doen er onze bankzaken, we doen er onze boodschappen, we onderhouden er contacten, lezen er de krant en kijken er films en series.

Net als in de offlinewereld zijn er ook in de digitale wereld criminelen aan het werk. U kent vast allemaal het voorbeeld van een sms van uw zogenaamde kind. Die laat weten dat er een telefoon in de wasmachine kapot is gegaan. Met de vraag of u even wat geld kunt overmaken. Dat is een voorbeeld van digitale criminaliteit.

Maar er is goed nieuws: onze kinderen en kleinkinderen kunnen helpen bij de bestrijding van dit digitale gevaar.

Samen met de politie doen we een oproep aan alle kinderen en jongeren van Zaltbommel. En ik wil u vragen het met hen te delen.

Je kan heel veel doen op internet, zowel goede als slechte dingen. Maar hoe weet je of iets goed of slecht is? Dat is soms best moeilijk. Zo moeilijk dat zelfs volwassenen het niet altijd weten.

Daarom zijn wij op zoek naar Cyber Agents die weten hoe het zit en zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen digitaal gevaar.

HackShield is een game waarin je wordt opgeleid tot een echte junior Cyber Agent. De game is een spannend avontuur waarbij je leert hoe je online gevaar kunt herkennen en voorkomen. En het mooie is, als Cyber Agent kun je straks ook anderen helpen om veilig te internetten.

Stel je eens voor dat jij jouw ouders, opa’s en oma’s en zelfs vrienden kunt leren hoe ze veilig online kunnen zijn. Jij wordt de expert, de Cyber Agent die klaarstaat om anderen te beschermen tegen digitale boeven. Hoe cool is dat?

Aan alle kinderen en jongeren van Zaltbommel: wordt Cyber Agent! Sluit je aan op www.joinhackshield.nl (Deze link gaat naar een externe website)en leer de geheimen van digitale veiligheid. Samen kunnen we het verschil maken. Niet alleen voor onszelf maar voor heel Zaltbommel."

Laten we de digitale wereld een stukje veiliger maken, één klik tegelijk.

Met een hartelijke groet,
P.C. (Pieter) van Maaren
burgemeester van Zaltbommel