Lees pagina voor

Detailhandel

De gemeente Zaltbommel kent een aantal winkelcentra:

Binnenstad (en Buitenstad) te Zaltbommel

De binnenstad telt ruim 100 winkels met een grote diversiteit zoals Hema, Etos, Xenos, Blokker, Pearl en Bruna. Daarnaast is er veel lokaal ondernemerschap in de vorm van kledingwinkels, juweliers en diverse speciaalzaken.
In 2017 is het Binnenstadsfonds Zaltbommel opgericht. Alle ondernemers zijn hierbij aangesloten. Financiering vindt plaats door middel van heffen van Reclamebelasting. Vanuit het Binnenstadsfonds worden projecten en evenementen georganiseerd om de Binnenstad vitaal en levendig te houden.

De binnenstad kent ook veel drank- en horecabedrijven. Denk hierbij aan restaurants, cafés, pizzeria’s, een pannenkoekenrestaurant en cafetaria’s. Algemene informatie over de Binnenstad vindt u op: www.beleefzaltbommel.nl (Deze link gaat naar een externe website)

De Schans te Zaltbommel

Winkelcentrum De Schans ligt in de woonwijk De Spellewaard onder een appartementen complex en bij een middelbare school. De Schans is een echt buurtcentrum met een supermarkt, bakker, kapper en cafetaria.

De Portage te Zaltbommel

Portage is een winkelcentrum in Zaltbommel en ligt in de wijk De Waluwe. De Waluwe is een woonwijk die volop in ontwikkeling is. Portage heeft naast een tweetal supermarkten ook een kapper, drogist, bakker, slager en een brillenzaak.

Markten in gemeente Zaltbommel

Locatie markt Wanneer
Zaltbommel, de Markt zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur
Zaltbommel, de Markt en Gamerschestraat dinsdagochtend van 8.00 tot 12.30 uur
Aalst, E.P. van Ooijenstraat zaterdag
Brakel, Marktplein vrijdag
Bruchem, Dorpsstraat dinsdag
Nederhemert, parkeerterrein van de Binnenweg dinsdag
Poederoijen, parkeerterrein aan de Burgemeester Posweg maandag
Zuilichem, parkeerterrein aan de Burgemeester Hobolaan maandag

Standplaatsvergunning aanvragen