Lees pagina voor

Restauratie Stadswallen Zaltbommel (Virieupark)

De komende jaren restaureren we de zeven bolwerken die rondom de stad Zaltbommel liggen. Samen vormen zij de Stadswallen van Zaltbommel. Het is een ambitieus project dat jaren in beslag gaat nemen. Het Rijk wees de Zaltbommelse stadswallen (het geheel van de vestingwerken, wallen, grachten en park) aan als Rijksmonument.

De geschiedenis van de Stadswallen verteld door Roland Gieles

Roland Gieles is kunsthistoricus en doet onderzoek naar de 19e-eeuwse geschiedenis van de Stadswallen. Als kind was hij er al door gefascineerd. Hij wandelde en speelde er vaak. Toen hij wat ouder was, begon hij zich steeds vaker af te vragen wat de achtergrond van de parkaanleg op de stadswallen was. In deze podcast neemt Roland u, tijdens een wandeling over de wallen, mee door die geschiedenis. Onderweg hoort u meer over de veranderende functie van de vestingwerken, het ontwerp van stadsarchitect François-Willem De Virieu en het huidige restauratieproject. Hopelijk bent u zich, na het luisteren van deze podcast, nog meer bewust van de waarde van dit unieke Bommelse bezit en geniet u nog meer van uw wandeling!
Beluister de podcast nu via Spotify (Deze link gaat naar een externe website)!

Engels Landschapspark

Stadsarchitect François de Virieu transformeerde de vestingwerken van Zaltbommel vanaf 1834 tot een groen landschapspark. De komende jaren worden de stadswallen weer zoals De Virieu het ontwierp. Lees meer over het Engels Landschapspark>

Nieuwsbrief ‘Mijn Park’

Maandelijks versturen wij een nieuwsbrief met het laatste nieuws over de Stadswallen. Wilt u deze ontvangen? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief. (Deze link gaat naar een externe website)

Nieuwsgierig? Hier leest u onze laatst verzonden nieuwsbrief:

Bezoek de Stadswallen

De interesse voor de wallen en het restauratieproject is groot. Daarom biedt het Tourist Info Bommelerwaard voor geïnteresseerden rondleidingen aan over de bolwerken en de stadswallen. Op de website Beleef Bommelerwaard (Deze link gaat naar een externe website) vindt u de contactgegevens van het Tourist Info Bommelerwaard.

Mijn park

Bezoekers van het park (Bommelaren en niet-Bommelaren) delen hun mening over de Stadswallen en het restauratieplan. Deze mini-interviews vindt u op het Instagramaccount van de Stadswallen (Deze link gaat naar een externe website).