In verband met de coronacrisis werken wij nu op afspraak. Maak direct online een afspraak  of bel met 14 0418

Identiteitskaart

Een identiteitskaart voor volwassenen is 10 jaar geldig, een identiteitskaart voor kinderen tot 18 jaar is 5 jaar geldig.

Een identiteitskaart vraagt u aan bij de gemeente. U kunt uw identiteitskaart 5 werkdagen na de aanvraag weer persoonlijk ophalen. U betaalt de kosten bij de aanvraag.

Afspraak identiteitskaart

Meenemen

  • alle paspoorten en ID-kaarten die u in uw bezit heeft. Ook als ze zijn verlopen
  • een goed gelijkende pasfoto. Let u op de eisen?
  • een bankpas of contant geld. U betaalt meteen bij de aanvraag
  • bij kinderen jonger dan 12 neemt u het ingevulde toestemmingsformulier (PDF, 423.9 kB) van de ouders of voogd mee.
    ​Van alle personen die dit formulier ondertekenen moet een (kopie van een) geldig legitimatiebewijs worden meegebracht. Neem ook uw kind mee.

Pasfoto-automaat

In de publiekshal staat een pasfoto-automaat. Een pasfoto kost 6,00 euro. U kunt alleen contant (en gepast) betalen. De pasfoto-automaat is niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar.
Vanwege de coronamaatregelen kunnen wij niet assisteren bij het gebruik van de pasfoto-automaat. Als u hulp nodig heeft, adviseren wij u een foto te laten maken bij een fotograaf.

Kosten

Product Prijs Geldigheidsduur
identiteitskaart tot 18 jaar €30,00 5 jaar
identiteitskaart vanaf 18 jaar €53,00 10 jaar
spoedtoeslag €49,80  

Spoedprocedure

Heeft u uw identiteitskaart snel nodig, dan kunt u een spoedaanvraag doen.
Als u de identiteitskaart vóór 12.30 uur aanvraagt, kan het document de volgende werkdag in principe worden opgehaald. De gemeente kan niet garanderen dat uw identiteitskaart de volgende dag geleverd is. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra.

Identiteitskaart kwijt of gestolen

U hoeft geen aangifte meer te doen van vermissing bij de politie. U doet meteen aangifte van uw verloren of gestolen identiteitsbewijs bij de gemeente. Maak online een afspraak voor het aanvragen van een nieuwe identiteitskaart. Vraagt u geen nieuwe identiteitskaart aan, dan moet u het formulier verklaring vermissing reisdocument invullen. U heeft hiervoor uw DigiD nodig. Dit formulier en meer informatie vindt u op de pagina vermissing reisdocument.

Afspraak

U vraagt een paspoort of identiteitskaart aan op het gemeentekantoor. Maak hiervoor gemakkelijk direct online een afspraak. U kiest zelf een tijdstip tijdens onze openingstijden. Komt u op afspraak? Dan wordt u meestal direct geholpen.

Plan uw afspraak via onze website in, of bel naar 14 0418.

Valse meldingen

  • valse meldingen worden streng aangepakt
  • bij vermoeden van misbruik verwijzen we de aanvrager door naar de politie voor nader onderzoek

Reizen met kinderen

Reist u met uw kind/kinderen naar het buitenland? En heeft u een andere achternaam? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. Bij de paspoortcontrole moet u met een toestemmingsformulier aantonen dat u de vader of moeder bent of het ouderlijk gezag heeft. Meer informatie over ‘reizen met kinderen’ vindt u op de website van de Rijksoverheid.