Uittreksel basisregistratie personen

Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Zaltbommel ingeschreven staat? Vraag dan een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) aan. Dit kunt u direct online regelen met uw DigiD of burgerservicenummer (BSN). Of maak een afspraak in het gemeentekantoor.

Uittreksel BRP aanvragen

Aanvragen

U kunt een uittreksel BRP op drie manieren aanvragen:

  • online via 'uittreksel BRP aanvragen'. U ontvangt het uittreksel binnen 5 werkdagen
  • schriftelijk. Schriftelijk aanvragen kan per brief of met het aanvraagformulier uittreksel BRP (PDF, 270.4 kB). U print het formulier, vult het in en stuurt het per post naar Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel. U ontvangt het uittreksel binnen 7 werkdagen
  • op afspraak in het gemeentekantoor. Gebruik hiervoor de button 'Afspraak uittreksel BRP':

Afspraak uittreksel BRP

Uittreksel burgerlijke stand

Hebt u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Vraag dan een afschrift/uittreksel burgerlijke stand aan.

Let op!Een afschrift van de akte is alleen aan te vragen in de gemeente waar de gebeurtenis plaatsvond.

Internationaal uittreksel

Gebruikt u het uittreksel of de verklaring voor het buitenland, dan vraagt u een internationale versie aan. Deze is dan meertalig.

BRP-uittreksel niet nodig voor school

Een BRP-uittreksel voor het inschrijven van een kind op een (nieuwe) school is niet nodig. De benodigde gegevens staan bijvoorbeeld ook op de identiteitskaart of in het paspoort van het kind.  Een uitzondering geldt voor niet-Nederlandse leerlingen die op 1 april nog geen jaar in Nederland verblijven.

Meenemen

  • geldig identiteitsbewijs
  • bankpas of contant geld
  • als u het uittreksel voor iemand anders aanvraagt, heeft u een schriftelijke machtiging (PDF, 381.9 kB) nodig. Ook moet u een kopie van zijn of haar legitimatiebewijs meenemen

Kosten

De kosten voor een uittreksel BRP zijn € 8,50.

?>