Lees pagina voor

Uittreksel Basisregistratie Personen

Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Zaltbommel ingeschreven staat? Vraag dan een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) aan. Dit kunt u direct online regelen met uw DigiD of burgerservicenummer (BSN). Of maak een afspraak in het gemeentekantoor.

Aanvragen uittreksel BRP door notaris/advocaat 

Uittreksel BRP aanvragen (met eHerkenning) (Deze link gaat naar een externe website)

U ontvangt het uittreksel binnen 5 werkdagen.

Schriftelijk aanvragen kan ook per brief of met het aanvraagformulier uittreksel BRP (PDF, 270.4 kB). U print het formulier, vult het in en stuurt het per post naar Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel. U ontvangt het uittreksel binnen 7 werkdagen

Uittreksel burgerlijke stand

Hebt u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Vraag dan een afschrift/uittreksel burgerlijke stand aan.

Let op!Een afschrift van de akte is alleen aan te vragen in de gemeente waar de gebeurtenis plaatsvond.

Internationaal uittreksel

Gebruikt u het uittreksel of de verklaring voor het buitenland, dan vraagt u een internationale versie aan. Deze is dan meertalig.

BRP-uittreksel niet nodig voor school

Een BRP-uittreksel voor het inschrijven van een kind op een (nieuwe) school is niet nodig. De benodigde gegevens staan bijvoorbeeld ook op de identiteitskaart of in het paspoort van het kind.  Een uitzondering geldt voor niet-Nederlandse leerlingen die op 1 april nog geen jaar in Nederland verblijven.

Meenemen

  • geldig identiteitsbewijs
  • bankpas of contant geld
  • als u het uittreksel voor iemand anders aanvraagt, heeft u een schriftelijke machtiging (PDF, 381.9 kB) nodig. Ook moet u een kopie van zijn of haar legitimatiebewijs meenemen

Kosten

De kosten voor een uittreksel BRP zijn € 9,00.