Lees pagina voor

Wespen- en bijenoverlast

In de zomermaanden komt overlast van bijen en wespen regelmatig voor. Heeft u last van wespen in of rond uw woning? Bel dan een bedrijf om de wespen te bestrijden.

Overlast van wespen op eigen terrein

Heeft u een wespennest op eigen terrein? Als u er overlast van heeft kunt u een bedrijf inschakelen om het nest te verdelgen.

Overlast van wespen in de openbare ruimte

De gemeente bestrijdt overlastgevende wespennesten in de openbare ruimte. U kunt een wespennest melden op onze meldpagina (Deze link gaat naar een externe website).

Overlast van bijen

Bijen zijn heel nuttig en noodzakelijk voor het overleven van heel veel plantensoorten. Ze zijn beschermd en mogen niet worden bestreden. Heeft u (last van) een bijennest of bijenzwerm? En is dit nest goed bereikbaar? U maakt een bijenhouder hier erg blij mee, en het kost u niets. U vindt een imker in de buurt bijvoorbeeld via de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (Deze link gaat naar een externe website).

Overlast van hommels

Hommels zijn ook een beschermde diersoort. Ook zij hebben een belangrijke rol bij de bestuiving van planten. Hommels mogen dus niet bestreden worden. Hommels zijn niet agressief. Overlast bestaat meestal slechts uit het vliegen langs een raam of terras.