Lees pagina voor

Starterslening

De starterslening biedt starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid om op een verantwoorde manier extra te lenen. Hierdoor wordt de aankoop van die ene woning toch mogelijk.
De starterslening is een lening die het verschil overbrugt tussen de prijs van de woning en de (eerste) hypotheek bij de bank.

Aanvragen starterslening

Een starterslening kunt u alleen aanvragen wanneer u de voorlopige koopovereenkomst voor het huis heeft gesloten. U vraagt de lening online aan. Hier heeft u een DigiD (Deze link gaat naar een externe website)-account voor nodig. 

Aanvragen starterslening (met DigiD) (Deze link gaat naar een externe website)

De volgende bijlage is nodig:

Komt u op basis van de gemeentelijke regeling in aanmerking voor een lening? Dan stuurt de gemeente u een toewijzingsbrief. De toewijzing van de gemeente heeft u nodig bij het digitaal aanvragen van uw starterslening bij Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeente (SVn). SVn handelt uw aanvraag vervolgens verder met u af.

Algemene voorwaarden

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (Deze link gaat naar een externe website).