Lees pagina voor

Zwerfafval

Wilt u helpen met het opruimen van zwerfafval in onze gemeente? Geweldig! U kunt –als er plaatsen vrij zijn- deelnemen aan de zwerfafvalprojecten Schone Waal en Schone Kernen. Maar u kunt ook zelf actief zijn door zwerfafval binnen en buiten de bebouwde kom van de dorpen en wijken of langs de stranden van de Waal op te ruimen. Laat u dan bij ons registreren als vrijwilliger. Wij verstrekken dan aan u speciale afvalzakken en stellen materialen in bruikleen om het afval te verzamelen. Ook haalt de buitendienst dan de volle afvalzakken op.

Vrijwilliger worden?

Wilt u ook vrijwillig helpen onze gemeente schoon te houden? Meld u aan en stuur een mail naar info@zaltbommel.nl met als onderwerp ‘vrijwilliger zwerfafval’.

Hoe bied ik zwerfvuil aan?

Wanneer u volle vuilniszakken zwerfvuil heeft, kunt u contact opnemen met de collega’s van de buitendienst via 140418 (Deze link gaat naar een externe website). Een online melding van de locatie van de afvalzakken kan ook. U doet dit via de app Buiten Beter (Deze link gaat naar een externe website) of online meldingsformulier (Deze link gaat naar een externe website). Voeg dan bij uw melding een foto van de afvalzakken, vul de locatie in en kies bij probleem de optie: zwerfvuil.