Agenda natuuractiviteiten en werkgroepen

Verschillende werkgroepen en organisaties organiseren allerlei activiteiten in en voor het veelzijdige landschap van Zaltbommel.

Natuurwacht Bommelerwaard

De Natuurwacht Bommelerwaard is sinds 1975 actief om natuur en landschap te behouden en beschermen. De vereniging houdt zich bezig met allerlei 'groene' zaken in de Bommelerwaard. Dit doen ze bijvoorbeeld door beheer van natuurgebied ´De Kloosterwiel´ en de kruidentuin in de binnenstad van Zaltbommel. Vrijwilligers zijn via werkgroepen en klankbordgroepen betrokken bij ruimtelijke plannen.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Stichting Landschapsbeheer Gelderland zet zich in voor het cultuurlandschap in samenwerking met andere partijen en met hulp van vrijwilligers. In Zaltbommel wordt bijvoorbeeld leefgebied van Patrijzen vergroot, grondeigenaren krijgen advies om biodiversiteit te versterken en er is een klompenpad ontwikkeld.

IVN natuureducatie

IVN natuureducatie laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. IVN ondersteunt de aanleg van groene schoolpleinen en groene bedrijventerreinen en er zijn fietstochten door de Bommelerwaard georganiseerd. 

Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer beheert groen erfgoed in Nederland. In de Bommelerwaard beheert Staatsbosbeheer meerdere gebieden met natuur en erfgoed. Er is volop ruimte voor recreatie en er worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud zoals excursies met de boswachter of natuurexpedities bij Slot Loevestein. 

Uw organisatie?

Draagt uw organisatie ook bij aan biodiversiteit? Misschien past het wel in dit lijstje, we ontvangen graag een samenvatting in ongeveer 50 woorden en een link voor meer informatie. Deze informatie kunt u sturen naar biodiversiteitsplan@bureau-viridis.nl.

?>