Lees pagina voor

Zorg in Natura (ZIN)

Heeft u hulp en ondersteuning nodig, dan kunt u kiezen tussen een Persoonsgebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZIN). Als u kiest voor ZIN regelt de gemeente de hulp en ondersteuning voor u.

De gemeente heeft met verschillende zorgaanbieders afspraken gemaakt. U kunt uit een van deze zorgaanbieders kiezen.
Doordat de gemeente afspraken heeft gemaakt hoeft u niet zelf uw zorg in te kopen of een administratie bij te houden. Samen met iemand van Buurtzorg Jong, Buurtteam of een Wmo-consulent kijkt u wat voor u de passende oplossing is.

Voorziening aanvragen

Wilt u een voorziening aanvragen, neem dan contact op met Buurtzog Jong, Buurtteam of Wmo-consulent. Hun contactgegevens staan op de pagina "Waar kan ik terecht met mijn zorgvraag?" We bekijken via een huisbezoek of u in aanmerking komt en/of er hulp in uw omgeving aanwezig is.

Eigen bijdrage

Als u zorg vanuit de Wmo ontvangt, betaalt u hiervoor een eigen bijdrage. U betaalt de eigen bijdrage per maand aan het Centraal administratiekantoor (CAK) (Deze link gaat naar een externe website). De eigen bijdrage is ongeacht het gebruik van voorzieningen € 20,60 per maand. U ontvangt hierover een brief van het CAK.