Ook in 2018 kwalitatief goede zorg in de Bommelerwaard

Dinsdag 12 december 2017

Als inwoner zult u er niets van merken, maar achter de schermen hebben wij en de gemeente Maasdriel de zorg en ondersteuning voor uitvoering van de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) en Jeugdzorg voor 2018 gezamenlijk ingekocht.

Met het totale aanbod van zorgaanbieders en de diensten/producten die zij leveren, garanderen we keuzevrijheid voor de cliënten.

Wethouders Buwalda en Sørensen: “Wij zijn trots dat het ons is gelukt deze klus te klaren. We zijn blij dat we met zorgaanbieders op basis van kwaliteit, prijs en samenwerking afspraken hebben gemaakt. Zo geven we gezamenlijk vorm aan goede zorg aan inwoners van de Bommelerwaard. We kunnen met aanbieders in de buurt de contracten afsluiten waar onze inwoners behoefte aan hebben."


Samen zorg inkopen voor de Bommelerwaard
Wij organiseerden de zorg vorig jaar ook al voor een groot deel lokaal. We hadden toen voor een deel van de zorg een contract met de regio Rivierenland. De gemeente Maasdriel organiseerde de zorg en ondersteuning vorig jaar nog helemaal via de Regio Rivierenland. We trekken vanaf dit jaar samen op bij de inkoop van zorg.


Toekomst
De contracten met zorgaanbieders zijn afgesloten tot en met 2020. Dit betekent dat we in de zomer van 2019 starten met de voorbereidingen voor een nieuwe inkoopronde van zorg en ondersteuning Wmo/Jeugd voor inwoners van de Bommelerwaard.