Jaarwisseling in Zaltbommel rustig verlopen

Maandag 1 januari 2018

De gemeente Zaltbommel begon 2018 relatief rustig. De sfeer was goed. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van brandweer, politie en gemeente.

Burgemeester Rehwinkel: “Ik bedank iedereen die bijgedragen heeft aan de mooie en gezellige jaarwisseling. Het was rustiger en met minder schade dan vorig jaar. De inwoners van de gemeente Zaltbommel hebben er samen weer een gezellige en mooie nacht van gemaakt. Daarnaast ben ik trots op de organisatoren van de festiviteiten, maar bovenal op de hulpverleningsdiensten.”

Minder vaak brandstichting
Brandweer, politie en gemeente kijken wederom terug op een redelijk rustige jaarwisseling. De hulpdiensten en gemeentelijke buitendienst hadden desondanks hun handen vol aan het preventief ruimen van bouwmateriaal, autobanden en pallets. Er kwamen 44 meldingen binnen bij de brandweer, waarvan 21 voor Brakel. Dat is minder dan vorig jaar. Ook in Poederoijen, Aalst en Zuilichem werd brand gesticht.

Weinig schade
Uit de eerste inventarisatie van de jaarwisseling blijkt dat er niet veel schade is. De gemeente inventariseert de komende tijd de schade van afgelopen nacht uitgebreid.

Extra vuurwerkmeldpunt opnieuw succes
Na het succes van vorig jaar heeft de gemeente dit jaar weer het extra vuurwerkmeldpunt geopend. Dit meldpunt was bereikbaar van 28 december 09:00 tot en met 31 december 18:00. In totaal 47 inwoners uit alle kernen van de gemeente Zaltbommel maakten gebruik van deze meldlijn. Door deze lijn kon er snel geschakeld worden met de Boa’s en politie. In veel gevallen zijn de melders teruggebeld met een terugkoppeling wat met hun melding is gedaan. Ook dit jaar hebben bewoners het meldpunt prettig ervaren.