Gezondheidsmarkt is start van jaar van Positieve Gezondheid

Dinsdag 2 januari 2018

Wij willen ervoor zorgen dat inwoners gezond kunnen blijven of worden. Daarom stellen we het komende jaar Positieve Gezondheid centraal. Start van dit ‘Jaar van de Positieve Gezondheid’ is een gezondheidsmarkt op 7 februari in ’t Gement in Aalst.

Wethouder Buwalda: ”Gezondheid is voor iedereen anders en juist dat laat de nieuwe benadering Positieve Gezondheid goed zien. Het gaat over iedereen en het is voor iedereen, niet alleen voor de mensen die op dit moment zorg en/of ondersteuning ontvangen.”

Schaatsen en informatie op gezondheidsmarkt

De gezondheidsmarkt is een positieve en feestelijke start van het jaar van de positieve gezondheid. De markt is op 7 februari van 13.00 tot 17.00 uur in ’t Gement in Aalst. De markt start met een positieve activiteit om te werken aan de eigen gezondheid: schaatsen! Daarnaast is het de plek voor informatie over voorzieningen, activiteiten, netwerken waarbij aandacht is voor preventie, gezonde leefstijl en gezondheid. U ontdekt er hoe u op verschillende vlakken om kunt gaan met de uitdagingen van het leven. Maar ook hoe u hulp kunt aanvragen of regelen wanneer dat aan de orde is.

Gezond worden of blijven

Om ervoor te kunnen zorgen dat inwoners gezond kunnen blijven of worden stelden we een gezondheidsbeleid op. Hierin staat wat we rondom dit thema doen. Naast de gezondheidsmarkt is en blijft er aandacht voor thema’s zoals alcohol, drugs, gezonde leefstijl en depressie. We werken daarnaast volgend jaar aan bewustwording rondom de benadering van gezondheid. We gaan het komende jaar in gesprek met inwoners over hun eigen gezondheid. Samen met hen geven we invulling aan wat er nodig is om aan de eigen gezondheid te gaan of blijven werken.