’s Nachts stemmen in Zaltbommel

Geplaatst op woensdag 7 maart 2018

In Zaltbommel gaat de eerste stembus op woensdag 21 maart ’s nachts direct na 0.00 uur open. Daarmee is Zaltbommel één van de gemeenten waar als eerste gestemd gaat worden. Stemmen kan dan in de rode Engelse dubbeldekker die ’s nachts op de Markt staat. Iedereen in de gemeente met een geldige stempas mag komen stemmen.

De bus sluit het verkiezingsfestival en het verkiezingsfeest dat de avond ervoor plaats vindt af. Burgemeester Rehwinkel neemt de aanwezigen van het feest direct na 0.00 uur mee naar de stembus om ze de gelegenheid te geven te gaan stemmen. De bus staat ’s nachts een uurtje op de Markt. Een paar uur later, om 6.30 uur, staat de mobiele stembus bij het NS station in Zaltbommel.

Burgemeester Rehwinkel: “Wij vinden het belangrijk om jongeren te interesseren voor de politiek. Ook hun stem is waardevol. Wij hopen dat het verkiezingsfestival en het verkiezingsfeest, die mede door jongeren georganiseerd zijn, jongeren en andere inwoners trekt en nieuwsgierig maakt. Het direct na 0.00 uur kunnen stemmen is een mooie afsluiting van het festival en het feest”

RSS feed van de nieuwsberichten