Doe mee met Poederoijen en Brakel in het Groen

Geplaatst op woensdag 2 mei 2018

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Poederoijen en Brakel graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Poederoijen en Brakel in het Groen’. Dit houden we op dinsdag 15 mei om 19.30 uur in het Dorpshuis Podarwic, Burgemeester Posweg 1 in Poederoijen. De inloop is vanaf 19.15 uur. Dorpsraad Poederoijen, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en gemeente Zaltbommel nodigen jong en oud uit om mee te doen. Iedereen is van harte welkom!

Groene karakter versterken

Poederoijen en Brakel startten in 2016 onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) met het project “Levend Landschap”. Tijdens het dorpsproces zijn tal van ideeën verzameld om Poederoijen en Brakel en het omringende landschap groener en mooier te maken. Eén van de ideeën is de aanplant van meer groen in het landschap. Hierbij kunt u denken aan hagen, heggen, hoogstamboomgaarden of bomen die passen in het landschap. Binnenkort start hiervoor het beplantingsproject ‘Poederoijen en Brakel in het Groen’.

Informatiebijeenkomst op 15 mei

Tijdens de informatiebijeenkomst op 15 mei geeft SLG een presentatie over hoe het landschap in en rond Brakel en Poederoijen is opgebouwd. Aan de orde komen ook de cultuurhistorie en de landschappelijke inpassing van erven en bedrijven. Daarna volgt uitleg over het project en krijgen bewoners tips om het erf diervriendelijk te maken voor meer vlinders en vogels. De Dorpsraad Poederoijen opent de avond.

Vrijblijvend bezoek van adviseur

Wilt u meedoen? Onze adviseur komt graag bij u langs. Deze stelt kosteloos en in overleg met u een (erf)beplantingsplan op. Op grond van dit plan wordt plantmateriaal besteld tegen sterk gereduceerd tarief. In het najaar van 2018 volgt een ‘uitdeeldag’ waarop u de benodigde beplanting kunt afhalen. Uw erf en omgeving kunt u via deze actie verfraaien met landschappelijk passende beplanting, zoals een enkele boom, struikenrij, haag, singel, hoogstamfruitbomen. Een combinatie is ook mogelijk. Op die manier bouwt u mee aan een mooier en groener landschap. Vogels en andere dieren zullen dankbaar gebruik maken van de nieuwe struiken en bomen.

Heeft u belangstelling voor het project? En wilt u vrijblijvend een bezoek van onze adviseur of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Saskia Bemer, adviseur bij SLG, via 026 - 3537444 of s.bemer@landschapsbeheergelderland.nl of meld u direct aan via www.landschapsbeheergelderland.nl. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zaltbommel en de provincie Gelderland.