(Her)ontdek de Stadswallen Zaltbommel op 21 en 23 juni

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018

Volgende week bieden wij u een unieke kans om de Stadswallen van Zaltbommel te ontdekken. In de avond van 21 juni bieden wij u de mogelijkheid om met ecologen van Blom Ecologie een bijzondere vleermuiswandeling te maken. Op 23 juni kunt u met kunsthistoricus Roland Gieles een unieke rondwandeling over de Stadswallen maken. Ook is er rondom de muziektent van alles te beleven.

Vleermuiswandeling op 21 juni

Op de langste dag van het jaar organiseren ecologen van Blom Ecologie een vleermuiswandeling. Als de zon ondergaat, komen veel dieren tevoorschijn, waaronder de vleermuizen. Wilt u dit meemaken? Meldt u dan aan bij TRIP via 0418-648774 of via info@tripbommelerwaard.nl.  De vleermuiswandeling begint om 21.30 uur bij de muziektent en duurt tot ongeveer 23.00 uur. Er is plaats voor 40 personen, vol is vol!

De Virieu wandeling 23 juni

Roland Gieles onderzocht onder meer de historische context en het gedachtegoed van Francois-Willem De Virieu op de Stadswallen. Hij presenteert tijdens deze wandelingen de bevindingen van zijn onderzoek. Gielis verzorgt de wandeling deze dag drie keer, namelijk om 10.00, 11.30 en om 14.00 uur. De wandeling start bij het Stadskasteel en duurt ongeveer een uur. Uw deelname is gratis, meldt u van te voren wel even aan bij TRIP via 0418-648774 of via info@tripbommelerwaard.nl. Per wandeling is plaats voor maximaal 12 personen. Vanaf 23 juni is er een wandelkaartje met verschillende routes over de Stadswallen en wetenswaardigheden over het project verkrijgbaar.

23 juni: Expositie aanpak Stadswallen

Rondom de muziektent is op 23 juni van 10.00 tot 16.00 uur een kleine expositie te zien over de restauratie van de Stadswallen. U ziet hier het verhaal van de restauratie van de Stadswallen Zaltbommel en wat er de komende jaren staat te gebeuren. Medewerkers van de gemeente geven u graag uitleg en beantwoorden uw vragen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de stadswallen of over de restauratie? Kijk dan op onze pagina Opknappen Stadswallen Zaltbommel.