Hoe staat het nu met het nieuwe zwembad?

Geplaatst op dinsdag 16 oktober 2018

Als alles meezit, kan het nieuwe zwembad in 2021 open. Het zwembad komt bij de nieuwe sporthal aan de Oude Bosscheweg in Zaltbommel. We zijn met een ‘bouwteam’ gestart met het ontwerp voor het nieuwe complex. Naar verwachting is begin 2019 duidelijk hoe het nieuwe gecombineerde zwembad eruit gaat zien.

Bouwteam

Het bouwteam bestaat uit Slangen+Koenis Architecten, Hellebrekers Technieken, Sportfondsen Nederland en de gemeente. Bij het maken van het ontwerp betrekken we ook de verenigingen, scholen en de exploitant.

Proces

Als het eerste ontwerp klaar is, moet het verder uitgewerkt worden. Dat duurt nog eens zo’n 3 maanden. Daarna is het ontwerp geschikt voor aanbesteding. Vanwege het hoge investeringsbedrag, zoeken we een partij op de Europese markt die het zwembad kan bouwen. We zoeken mogelijkheden om lokale partijen een rol in de aanleg te geven.

Duurzaamheid en recreatieve elementen

We vinden duurzaamheid heel belangrijk bij het ontwerp. Ook kijken we of het lukt extra recreatieve elementen aan het complex toe te voegen.

Bouw start in 2020

Als er een bouwer is gevonden, kan het werk beginnen. Naar verwachting start de bouw begin 2020. Volgens de planning kan het nieuwe complex halverwege 2021 opgeleverd worden.