Leerlingen ontwerpen toestellen voor honden Tijningenplas

Geplaatst op dinsdag 6 november 2018

Leerlingen van 4 en 5 VWO van het Cambium College in Zaltbommel presenteerden afgelopen vrijdag een eerste ontwerp voor hondenspeeltoestellen. Die hondentoestellen komen in een gebied bij de Tijningenplas dat speciaal als losloopgebied wordt ingericht.

Tijningenplas waarschijnlijk in 2020 officieel zwemwater

We stelden eerder samen met een werkgroep een plan op om de Tijningenplas geschikt te maken als buitenzwemwater. Hiervoor is het nodig te zorgen dat honden in de toekomst niet meer loslopen rondom de plas. Dat is beter voor de waterkwaliteit. De honden krijgen daarom hun eigen losloopgebied mét toestellen als alternatief.

Originele ontwerpen en goede ideeën

Wethouder Posthouwer was positief verrast door de goede ideeën en originele ontwerpen. De leerlingen Pim Alofs, Mosha Langerak en Sterre Schalk kregen tips en feedback van wethouder Posthouwer en de werkgroep. In de werkgroep zitten onder meer hondenbezitters die ervaring hebben met hondentrainingen. De scholieren passen de ontwerpen vervolgens aan. In december presenteren zij het eindontwerp op het Cambium College. Zij maken ook een draaiboek voor de realisatie van de toestellen.

Harmonika maakt en plaatst de toestellen

De toestellen worden door dagcentrum De Harmonika in elkaar gezet en geplaatst op het honden losloopgebied.