Stem 20 maart en maak het verschil!

Geplaatst op dinsdag 5 maart 2019

U komt toch ook stemmen op 20 maart? Dan zijn de verkiezingen voor de leden van Provinciale Staten en het Waterschap. Vorige week ontving u uw stempas(sen).

Stempassen ontvangen

De meeste mensen ontvingen vorige week twee stempassen: eentje voor de verkiezingen van Provinciale Staten en eentje voor de verkiezingen van het Waterschap. Voor de verkiezingen van Provinciale Staten gelden andere regels dan voor de verkiezingen van het Waterschap. Daarom ontving niet iedereen twee stempassen. Het kan dus zijn dat u maar één stempas ontving. Meer informatie over de stempassen leest u in onze veel gestelde vragen hier op onze site.

Stempas kwijt?

Zonder een stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Het is daarom van groot belang dat u de stempas(sen) niet vergeet mee te nemen. Mocht u een stempas kwijtraken dan kunt u schriftelijk tot vrijdag 15 maart een vervangende stempas aanvragen. Bij het loket Burgerzaken op ons gemeentekantoor kan dat tot uiterlijk dinsdag 19 maart 2019 tot 12.00 uur. Mocht u alsnog uw ‘oude’ stempas terugvinden dan kunt u daarmee niet stemmen; dat kan alleen met de nieuwe stempas.

Stembus

Ook op 20 maart rijdt onze rode mobiele stembus weer door onze gemeente. Met uw stempas(sen) en legitimatiebewijs mag u daar gewoon stemmen. U hoeft daar niks extra’s voor te doen. De route van de stembus vindt u deze week in Het Kontakt. U kunt tot 21.00 uur stemmen in de stembus. Daarna rijdt de stembus naar het gemeentekantoor om de stemmen te tellen.

Waar kunt u op 20 maart stemmen?

Kunt u in een andere gemeente stemmen? Kunt u iemand machtigen? En wat zijn de openingstijden van de stemlokalen? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op onze pagina Veel gestelde vragen over stemmen en de verkiezingen.