Pleegzorg doen we samen

Geplaatst op woensdag 30 oktober 2019

Kinderen horen thuis en als dat niet kan, zo thuis mogelijk. Een uitspraak die iedereen zal onderstrepen. Een warme en veilige plek om te wonen, met school en vriendjes in de buurt. Dat is ook de wens die ouders hebben als hun kind (tijdelijk) niet thuis kan wonen. In Nederland wonen ruim 19.000 kinderen in een pleeggezin. Voor korte of langere tijd, of voor weekenden en vakanties. Toch kan door het tekort aan pleegouders een kind niet altijd ‘zo thuis mogelijk’ opgroeien. Er zijn wel vier gezinnen nodig om voor één kind de best passende plek te vinden. Daarom zijn pleegouders hard nodig.

Start nieuwe campagne

Vandaag start de Week van de Pleegzorg. Dit jaar start de week met een nieuwe campagne, die laat zien hoe belangrijk pleegzorg is. De aftrap van de campagne is op woensdag 30 oktober om 9.00 uur op Utrecht Centraal. Radio-dj Gijs Staverman, zelf pleegouder, zal de aftrap verzorgen.

Lijkt het u iets om pleegouder te worden?

Kijk dan eens op de website www.openjewereld.nu, vraag informatie aan en bezoek een informatiebijeenkomst, waar u met pleegouders kunt praten en nog meer uitleg krijgt.