In verband met de coronacrisis werken wij nu op afspraak. Maak direct online een afspraak  of bel met 14 0418

Energiecafés gaan digitaal

Geplaatst op dinsdag 6 oktober 2020

De fysieke energiecafés kunnen door de aangescherpte coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Daarvoor in de plaats komen 4 digitale avonden: 2 over het thema zon- en windenergie en 2 over isoleren en energiekringen.

De oorspronkelijke energiecafés gingen over beide thema’s op één avond. Doordat er nu 1 thema per bijeenkomst is duurt die korter, kan er beter doorgepraat worden over een thema en kunt u zelf kiezen waar u aan mee wilt doen.

15 oktober en 9 november: Zon- en windenergie

Om de hoge ambities op het gebied van duurzame energie waar te maken zijn kleine én grote initiatieven voor duurzame energie nodig. Daarom werken we aan regels voor zon- en windenergie voor grootschalige initiatieven. Wilt u hier meer over weten? Of wilt u meedenken over geschikte locaties hiervoor? Doe dan mee aan de bijeenkomst over zon- en wind energie op 15 oktober of 9 november. De energiecafés starten om 19.30 uur en het duurt (inclusief inloop en pauze) zo’n anderhalf uur.

24 november en 1 december: Isoleren en energiekringen

Hoe maak ik mijn huis energiezuinig? Zijn hier subsidies voor? Wat als ik een monument heb? En hoe verwarm ik mijn huis in de toekomst? Wat zijn de plannen van de gemeente? Hoe kan ik daar over meepraten? Zijn dit herkenbare vragen voor u? Doe dan mee aan het online energiecafé op 24 november of 1 december. Het gaat in deze bijeenkomsten over wat u zelf kunt doen (isoleren) én wat u samen kunt doen (in energiekringen) om tot een duurzaam Zaltbommel te komen. De energiecafés starten om 19.30 uur en duren (inclusief inloop en pauze) zo’n anderhalf uur. Wie hier na deze avond nog over door wil praten kan zich aanmelden voor de energiekringen. Wat dit inhoudt hoort u deze avonden.

Aanmelden energiecafé

Aanmelden kan op de website van het energieloket Zaltbommel. Na aanmelding krijgt u een mail met instructies om mee te doen aan de bijeenkomst.

Meer weten

Meer weten over duurzaamheid? Kijk op onze webpagina over duurzaamheid