Lees pagina voor

Tweede paspoort

Reist u veel, ook naar landen die met elkaar in conflict zijn? Of kunt u tijdelijk niet over uw paspoort beschikken in verband met een visumaanvraag? U kunt dan een tweede paspoort aanvragen. U maakt daarvoor online een afspraak.

Voorwaarden

Meenemen

  • alle reisdocumenten (paspoort, identiteitskaart) die in uw bezit zijn, ook als deze zijn verlopen
  • documenten om aan te tonen dat u het tweede paspoort nodig hebt in verband met uw beroep. Neem bij uw aanvraag in ieder geval mee een brief met een verklaring van uw werkgever waaruit de noodzaak van een tweede paspoort blijkt, en één van volgende documenten: een uittreksel van de KvK, een zakelijk contract, een uitnodiging van buitenlandse bedrijven of een ander document waaruit blijkt dat u een tweede paspoort nodig heeft.
  • uw eerste paspoort. Kunt u uw eerste paspoort niet meenemen naar uw afspraak omdat u een lopende visumaanvraag heeft? Dan neemt u een bewijs mee dat uw paspoort in bezit is van de buitenlandse instantie
  • een goed gelijkende pasfoto en maximaal 6 maanden oud. Let u op de eisen (Deze link gaat naar een externe website)
  • een bankpas of contant geld. U betaalt meteen bij de aanvraag

Kosten

Product Prijs Geldigheidsduur
Tweede paspoort vanaf 18 jaar € 82,00 2 jaar
Tweede paspoort tot 18 jaar € 62,00 2 jaar
Spoedtoeslag € 56,00  

Meer informatie over (tweede) paspoort

Voor meer informatie kijk op Kan ik een 2e Nederlands paspoort aanvragen? (Deze link gaat naar een externe website) en de pagina paspoort.

Visum

Voor het reizen naar sommige landen is een paspoort ontoereikend. Mogelijk hebt u een visum of reistoestemming vooraf nodig. Meer informatie krijgt u bij het consulaat van het betreffende land. Een geldig visum kunt u over laten schrijven in een nieuw paspoort (of tweede paspoort). Geef dit aan bij de aanvraag van uw nieuwe paspoort.