Door de coronacrisis werken wij nu op afspraak.  Bel met 14 0418 of mail naar kcc@zaltbommel.nl en vermeld uw telefoonnummer. 

Tweede paspoort

Reist u veel, ook naar landen die met elkaar in conflict zijn? Of kunt u tijdelijk niet over uw paspoort beschikken in verband met een visumaanvraag? U kunt dan een tweede paspoort aanvragen. U maakt daarvoor een afspraak.

Afspraak maken

Bel voor een afspraak met 14 0418 of mail naar kcc@zaltbommel.nl en vermeld uw telefoonnummer. Wij nemen dan contact met u op voor een afspraak. Tijdelijk is het niet mogelijk om online een afspraak in te plannen.

Voorwaarden

  • U kunt aantonen dat u het tweede paspoort nodig hebt in verband met uw beroep. Dat kan bijvoorbeeld met zakelijke contracten, een boeking van een reis of uitnodigingen van buitenlandse bedrijven
  • Kunt u uw eerste paspoort niet meenemen naar uw afspraak omdat u een lopende visumaanvraag heeft? Dan neemt u een bewijs mee dat uw paspoort in bezit is van de buitenlandse instantie
  • Uw eerste paspoort is nog minimaal zes maanden geldig
  • Een tweede paspoort is twee jaar geldig

Meenemen

  • alle reisdocumenten (paspoort, identiteitskaart) die in uw bezit zijn, ook als deze zijn verlopen
  • documenten om aan te tonen dat u het tweede paspoort nodig hebt in verband met uw beroep. Neem bij uw aanvraag in ieder geval mee een brief met een verklaring van uw werkgever waaruit de noodzaak van een tweede paspoort blijkt, en één van volgende documenten: een uittreksel van de KvK, een zakelijk contract, een uitnodiging van buitenlandse bedrijven of een ander document waaruit blijkt dat u een tweede paspoort nodig heeft.
  • uw eerste paspoort. Kunt u uw eerste paspoort niet meenemen naar uw afspraak omdat u een lopende visumaanvraag heeft? Dan neemt u een bewijs mee dat uw paspoort in bezit is van de buitenlandse instantie
  • een goed gelijkende pasfoto. Let u op de eisen
  • een bankpas of contant geld

Kosten

Product Prijs Geldigheidsduur
Tweede paspoort vanaf 18 jaar € 70,00 2 jaar
Tweede paspoort tot 18 jaar € 54,00 2 jaar
Spoedtoeslag € 50,00  

Aanvragen

Een tweede paspoort vraagt u op afspraak aan. Voor meer informatie kijk op paspoort.

Visum

Voor het reizen naar sommige landen is een paspoort ontoereikend. Mogelijk hebt u een visum of reistoestemming vooraf nodig. Meer informatie krijgt u bij het consulaat van het betreffende land. Een geldig visum kunt u over laten schrijven in een nieuw paspoort (of tweede paspoort). Geef dit aan bij de aanvraag van uw nieuwe paspoort.