Lees pagina voor

Melding doen

Heeft u een probleem ontdekt in uw woonomgeving? Of een vraag over de openbare ruimte? Doe dan een melding woon- of leefomgeving. Geef in de toelichting duidelijk aan waar de melding over gaat en waar het is. Zo kunnen wij uw melding beter en sneller afhandelen.

Melden via de BuitenBeter App

Wilt u via uw mobiel een melding doen? Gebruik dan de BuitenBeter app. U maakt via de app een foto van de situatie en stuurt deze met aanvullende gegevens direct aan ons door. Meer informatie over de app en het downloaden van de app vindt u op de website van BuitenBeter (Deze link gaat naar een externe website). Of bekijk de video: Hoe werkt BuitenBeter? (Deze link gaat naar een externe website)

Wat kunt u melden

Spoed of een gevaarlijke situatie?

Geef de melding dan telefonisch aan ons door via 14 0418.
Buiten kantooruren krijgt u een voicemail en helpen we u verder om de spoedeisende melding door te geven. Onze calamiteitendienst onderneemt dan, wanneer nodig, direct actie.

Rioolverstopping

Is uw riolering verstopt? Op de pagina rioolverstopping staat wat u moet doen. Ook vindt u daar de voorwaarden om voor een vergoeding van de kosten in aanmerking te komen.

Bijen of wespen

Heeft u last van wespen of bijen? Meer informatie over de bestrijding en kosten vindt u op de pagina wespen- en bijenoverlast.

Vleermuizen en steenmarters

Ook als u last heeft van vleermuizen en steenmarters in of aan huis kunt u dit bij ons melden. Vleermuizen en steenmarters in Nederland zijn beschermd. Ze mogen niet zomaar worden gedood of weggehaald. Wij kunnen adviseren over hoe om te gaan met deze dieren maar wij nemen geen maatregelen. Dat moet u zelf doen. Ook de kosten zijn voor eigen rekening.

Milieu

Overige meldingen die gaan over bedrijven, bijvoorbeeld stank- of geluidsoverlast meldt u via de website voor milieuklachten van de Provincie (Deze link gaat naar een externe website).

Voor meldingen over water kunt u terecht bij www.onswater.nl (Deze link gaat naar een externe website)

Melden verdachte situatie

Soms merkt u in uw buurt iets op, waarbij u het gevoel heeft dat er iets niet klopt. Meld dan deze verdachte situatie. Kijk op de pagina melden verdachte situatie hoe u een melding kunt doen.

Discriminatie

Discriminatie is een probleem dat helaas nog steeds voorkomt in onze samenleving. Heeft u of iemand uit uw omgeving wel eens met discriminatie te maken? Meld dit dan bij Discriminatie.nl (Deze link gaat naar een externe website).
Dit kan ook via telefoonnummer 085 0734600.
De hulp is gratis.

Discriminatie kan zich voordoen op verschillende terreinen, zoals op het werk, op school of in de privésfeer. Het kan plaatsvinden op basis van diverse kenmerken, waaronder huidskleur, afkomst, seksuele gerichtheid, leeftijd, geslacht en handicap.

Voelt u zich gediscrimineerd en weet u niet of dit discriminatie is? Neem contact op met Discriminatie.nl. De klachtenconsulenten staan klaar om u te helpen. Meld het wél! Samen kunnen we een verschil maken.